Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Στο νομό Λασιθίου για τα προβλήματα στην Υγεία

Image
υγεια
 clock 16:27 | 19/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στον Άγιο Νικόλαο θα μεταβεί θα επισκεφθεί την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαΐου το πρωί ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νίκος Ηγουμενίδης, προκειμένου να συζητήσει με φορείς, Διοίκηση, διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενους θέματα λειτουργίας και αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας.  
Συγκεκριμένα ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στις 10.30 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγ. Νικόλαου κ. Αντώνη Ζερβό.Στις 11.00 π.μ. (στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Λασιθίου, στον Αγ. Νικόλαο) θα συναντηθεί με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Εριέττα Καράβελα.
Στις 11.30 π.μ. θα συναντηθεί με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ (Περιφερειακός Τομέας ΕΚΑΒ Αμμουδιου Αγ. Νικολάου).
Στις 12.00 θα επισκεφθεί το ΓΝ Αγ Νικολάου όπου θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τη Διοίκηση του ΓΝ –ΚΥ Νεάπολης, τους Δ/ντές ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής, Τεχνικής Υπηρεσίας και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝΑΝ.
Στις 12.30 θα ακολουθήσει ευρεία- ανοιχτή συνάντηση του Διοικητή με το Σύλλογο των Εργαζομένων του ΓΝΑΝ.

Στην συνέχεια ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα μεταβεί στο ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης, όπου στις 14.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων, στελέχη και Δ/ντες Υπηρεσιών της μονάδας και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξετασθούν μεταξύ άλλων και θέματα που αφορούν στη δημιουργία του πρώτου δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης στην Περιφέρεια Κρήτης του ΓΝ-ΚΥ Νεάπολη «Διαλυνάκειο», το οποίο αποτελεί έργο υψίστης σημασίας για την περιφέρειά μας και εντάχθηκε στα έργα προτεραιότητας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Το Κέντρο Αποκατάστασης που σχεδιάζεται έχει ενταχθεί στον οργανισμό του νοσοκομείου ως Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Η 7η ΥΠΕ Κρήτης και το ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης πέτυχαν τον Δεκέμβριο 2013 την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία επανήλθε το νοσοκομείο ως αυτοτελές ΝΠΔΔ, που ήταν και η βασική προϋπόθεση για την προώθηση του Κέντρου. Επίσης, κατόπιν ενεργειών της, εγκρίθηκε η ένταξη των απαιτούμενων επιπλέον 30 κλινών στον οργανισμό του νοσοκομείου, καθώς και η έγκριση σκοπιμότητας ολοκλήρωσης της μελέτης και υλοποίησης του έργου. Πηγή χρηματοδότησης του έργου θα είναι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και η αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του νοσοκομείου. 
Στις 15.30 μ.μ μετά τη λήξη της συνάντησης,. ο κ. Ηγουμενίδης θα επισκεφθεί τους χώρους του νοσοκομείου Νεάπολης, καθώς και το οικόπεδο ανέγερσης του Κέντρου Αποκατάστασης.

Την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου 2015 ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα μεταβεί στη Σητεία, προκειμένου να εξετασθούν από κοινού με φορείς, στελέχη του νοσοκομείου και εργαζόμενους θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της υγειονομικής μονάδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis