Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο

Image
gabriil-sakellaridis.jpg
 clock 13:44 | 18/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

«Προφανώς δεν θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Μια συμφωνία δεν μπορεί να είναι επωφελής αν δεν υπάρχουν τα στοιχεία που στοιχειοθετούν τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση η κυβέρνηση θέτει τέσσερα προαπαιτούμενα: Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αναδιάρθρωση του χρέους, να μην υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς - συντάξεις και να υπάρχει ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα. 

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί ενδεχόμενου να τεθεί προς την κυβέρνηση, με το χαρακτήρα τελεσίγραφου, μια συμφωνία «take it or leave it», ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, γιατί τραυματίζει τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ότι θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής προς στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης.
Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. «Πρόοδος υπάρχει», είπε, «όμως από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένουν τα ζητήματα που θέτουμε, για να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής».
Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, επισήμανε ότι στο περιθώριο των Συνόδων Κορυφής πάντοτε υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, δημιουργικές, ως επί το πλείστον, και πρόσθεσε πως «το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και στη Ρίγα».

φωτό: SOOC/Nikos Libertas

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis