Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Στα "μαχαίρια" κυβέρνηση και δήμαρχοι - Εκτάκτως συνεδρίασε η ΠΕΔ Κρήτης

Image
ped.jpg
 clock 21:09 | 22/04/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με ορατό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, οι δήμαρχοι της Κρήτης συνεδρίασαν σήμερα σε βαρύ κλίμα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, σε λογαριασμό της ΤτΕ.

Η ολομέλεια των δημάρχων του νησιού συγκλήθηκε το μεσημέρι, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις,

Από την αρχή, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, πρότεινε να γίνει δεκτή η εισήγηση της ΚΕΔΕ για κινητοποιήσεις και προσφυγή στο ΣτΕ ενώ ο δήμαρχος Χανίων και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Τάσος Βάμβουκας με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτ绨, σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί λύση σε ένα «πολιτικό πρόβλημα», όπως είπε.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι, με δηλώσεις τους, σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Κρήτη» και το ekriti.gr, δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το μέλλον, αφού τα ποσά που τους ζητά η κυβέρνηση αφορούν στην καθημερινή τους λειτουργία με πληρωμές καυσίμων και προσωπικού, μεταξύ άλλων, ενώ πρόκειται και για σημαντικά έργα, τα κονδύλια των οποίων είναι, ήδη, δεσμευμένα.
 
Ως εκ τούτου, εκφράζουν την αγωνία για το τι μέλει γενέσθαι, με αυτά τα χρήματα, πολλά από τα οποία- κυρίως αυτά που αφορούν σε έργα του ΕΣΠΑ- βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό στην ΤτΕ και, ήδη, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή τους.
 
Στην πλειοψηφία τους, οι δήμαρχοι του Ηρακλείου επισημαίνουν ότι κατανοούν το πρόβλημα της κυβέρνησης και θέλουν να βοηθήσουν, ωστόσο, οι μονομερείς ενέργειες που έχουν γίνει τους οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
 
«Αυτοδιοίκηση χωρίς κράτος δεν υπάρχει. Μπορεί η ενέργεια με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να είναι πραξικοπηματική, ωστόσο, δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά ότι η Αυτοδιοίκηση συχνά λειτουργεί και ως ανάχωμα στις αντιδράσεις του κόσμου που προκαλούνται από κυβερνητικές αποφάσεις», σημείωσε με νόημα δήμαρχος της ενδοχώρας του Ηρακλείου.
 
Άλλοι, πάλι, δήμαρχοι τονίζουν ότι το Σύνταγμα υπερβαίνει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και ότι, σε περίπτωση που συναινέσουν, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστούν νομικές κυρώσεις, για παράβαση καθήκοντος!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis