Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Εντάσεις στη δίκη για το θάνατο του Κ. Προβιδάκη - Στις 29 Απριλίου η συνέχεια

Image
diki.jpg
 clock 00:25 | 22/04/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Tην Τετάρτη 29 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη για το άγριο φονικό με θύμα τον 51χρονο ναυτικό, Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Αντισκάρι της Μεσαράς, στις 23 Μαρτίου του 2014.

Την πρώτη μέρα της δίκης (21/4) εξετάστηκαν μάρτυρες του κατηγορητηρίου, μεταξύ των οποίων δύο από τους γιους του 51χρονου, ένα από τα αδέρφια του, αστυνομικοί, καθώς κι ένας αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του τελευταίου από τον συνήγορο υπεράσπισης του 27χρονου από τη Γέργερη, Γιώργο Στειακάκη, οι τόνοι ανέβηκαν, καθώς ο δικηγόρος ρωτούσε επίμονα τον μάρτυρα αν είπε στους γονείς του εν λόγω κατηγορούμενου “Να κοιτάξει το παιδί να υπερασπιστεί τον εαυτό του γιατί δεν φταίει”.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε πως είπε κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες, η οποία μεταφέρθηκε και στο ακροατήριο, με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να διακόπτει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο κ. Στειακάκης κατέθεσε αίτημα στο Δικαστήριο για να κληθεί για να καταθέσει ένα άτομο αναφορικά με την επικοινωνία του αυτόπτη μάρτυρα με τους γονείς του 27χρονου από τη Γέργερη, με την Έδρα να επιφυλάσσεται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο αδερφός του Κώστα Προβιδάκη που κατέθεσε ως μάρτυρας, είπε απευθυνόμενους στους τρεις κατηγορούμενους “Όπως λυπηθήκατε τον αδερφό μου, έτσι να λυπηθούν κι εσάς”.

Στην κατάθεσή του, ο αδερφός του αδικοχαμένου ναυτικού χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους ως “νταήδες της Μεσαράς”, ενώ πρόσθεσε -μεταξύ άλλων- ότι επιθυμεί την απόδοση Δικαιοσύνης, καθώς ο 51χρονος “άφησε ορφανά τα κοπέλια του”.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis