Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

"Πράσινο φως" για το δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

Image
dromos.jpg
 clock 14:30 | 17/04/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Πέρασε μετά από 2,5 χρόνια καθυστέρησης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο πολύπαθος δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά και συγκεκριμένα για το κομμάτι Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά, όπως είπε στο δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο που περιλαμβάνει μία σειρά εργασιών όπως υποστηρικτικές εργασίες για αντικατάσταση των κατολισθήσεων αλλά και την αποπεράτωση κυλαδογέφυρας, εγκρίθηκε από την Επιτροπή και τώρα αυτό που μένει είναι να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες που εκτιμάται ότι θα κρατήσουν 30 μήνες. Το έργο, μήκους 15,5 χιλιομέτρων έχει προϋπολογισμό 47 εκατομμύρια ευρώ.

Σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη χρηματοδότηση του έρτου και το ενδεχόμενο τα λεφτά να χαθούν και να απορροφηθούν σε άλλα έργα. Κάτι που απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός λέγοντας πως η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Ακόμη ζήτησε να συνεδριάσει η επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να συζητήσει συνολικά και με ειλικρίνεια το ζήτημα του ΒΟΑΚ. Τέλος, επεσήμανε τις μεγάλες ανάγκες του αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», για τις οποίες κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να καλύψει το συντομότερο, καθώς η τουριστική χρονιά έχει αρχίσει και το αεροδρόμιο Ηρακλείου αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σε τουρισική κίνηση αεροδρόμιο της χώρας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis