Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελπίδες για ανάκαμψη στην πασχαλινή αγορά του Ηρακλείου

Image
agora.jpg
 clock 11:57 | 02/04/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

«Όλα είναι θέμα ψυχολογίας», τονίζουν οι άνθρωποι της αγοράς, και δεν κρύβουν την αγωνία τους, για την συνεχή πτωτική πορεία της αγοραστικής κίνησηςστο Ηράκλειο

«Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και το πιο ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει όλο αυτό», σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης.

​Αφενός η κακή – από άποψη ενδιαφέροντος - εκπτωτική περίοδος που προηγήθηκε, αφετέρου η πεσμένη ψυχολογία των καταναλωτών, λόγω και της πολιτικής αβεβαιότητας, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα απαισιοδοξίας που δύσκολα αλλάζει. Η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν έχουν διάθεση για ψώνια, αφού, για τους περισσότερους, οι αγορές είναι πλέον … πολυτέλεια.

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες έχουν στερέψει από ρευστό, με τον φόβο να κυριαρχεί στα ελληνικά νοικοκυριά, για το αβέβαιο μέλλον…

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη, οδηγούν σε μία εορταστική περίοδο, με περιορισμένες προσδοκίες.. .

Όμως, τίποτε δεν είναι αδύνατον, όπως τονίζει, αφού και στο παρελθόν, οι καταναλωτές έχουν αποδείξει ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, στηρίζουν την τοπική αγορά με τα ψώνια τους.

Οι ετοιμασίες, ενόψει του Πάσχα, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς κι εντείνονται με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε  να προσελκύσει πελάτες και να τονώσει  την κίνηση.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά , την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων, ενώ τη Μ. Εβδομάδα θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο.

Οι πασχαλινές αγορές, παρά την οικονομική δυσπραγία, κυρίως για τα μικρά παιδιά έχουν ξεκινήσει, με τους νονούς και τους γονείς να αγοράζουν τα πασχαλινά δώρα

Την τιμητική τους, τις ημέρες του Πάσχα, έχουν αναμφισβήτητα οι λαμπάδες, οι οποίες διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία και αμέτρητα σχέδια, επίσης τα σοκολατένια αυγά, που κυκλοφορούν στην σε μεγάλη ποικιλία, αλλά και τα παιδικά ρούχα και παιχνίδια.  Και οι τιμές απευθύνονται σε όλους.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis