Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Ήσυχος: "Προβοκάτσια από δυνάμεις εντός κι εκτός"

Image
hsix.jpg
 clock 23:13 | 13/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

«Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν συστρατευτεί σε μια κοινή επιχείρηση με στόχο να υπονομεύσουν και να διαβάλουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει στο διεθνές προσκήνιο το θέμα των γερμανικών οφειλών» κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο κ Ήσυχος κάνει λόγο για «πολιτικά στελέχη κομμάτων, όπως ο Δ. Τσιόδρας από το Ποτάμι και ο Α. Γεωργιάδης από τη ΝΔ, σε διατεταγμένη αποστολή και με "μονταζιέρα" γνωστό "μεγκάλο" τηλεοπτικό σταθμό», τα οποία «επιχειρούν μια προβοκάτσια με καθαρά γκεμπελίστικα χαρακτηριστικά», «διαστρεβλώνοντας την πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου», σχετικά με τη σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Οι προαναφερόμενοι, όπως και άλλοι που αναπαρήγαγαν την προβοκάτσια, υπερασπιζόμενοι τάχα τη… Δημοκρατία, έφθασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα φέρει στα σχολεία να διδάσκονται εκδόσεις του Ελληνικού Στρατού και πως ούτε λίγο ούτε πολύ ο Στρατός θα καθορίζει τη… διδακτέα ύλη στα σχολεία» προστίθεται στην ανακοίνωση. 

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας» όπως σημειώνει η Διεύθυνση Ενημέρωσης παραθέτει αποσπάσματα του δελτίου Τύπου που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, σχολιάζοντας ότι «κατόπιν λοιπόν όλων αυτών, γίνεται σαφές πως όχι απλώς πρόκειται για μια οργανωμένη εκστρατεία ψεύδους, αλλά για μια πολιτική προβοκάτσια που στρέφεται κατά της χώρας, στην οποία στρατεύτηκαν και δυνάμεις που υποτίθεται εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό». 

«Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας της ελληνικής κυβέρνησης για ηθική, πολιτική και οικονομική δικαίωση των απαιτήσεων του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να διακοπεί. Η εκστρατεία αυτή δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, που τον θέλουμε συμπαραστάτη αλλά στοχεύει στο να κλείσει μια ανοιχτή πληγή του παρελθόντος» καταλήγει η ανακοίνωσή.

Το πρωί μιλώντας στo Mega, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου τόνισε ότι η έκδοση και διανομή αυτών των φυλλαδίων πρέπει να γίνει από επιτελεία του στρατού, καθώς το υπουργείο Παιδείας «επί 35 χρόνια κατακρεουργεί την ιστορία της χώρας».

«Θα πρέπει να περιληφθεί στην ιστορία των βιβλίων, σε όλα τα συγγράμματα της ιστορίας από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια [εκπαίδευση], η καταστροφή που έκανε η Γερμανία στη σύγχρονη Ελλάδα. Όμως παράλληλα υπάρχουν πάρα πολλά συγγράμματα τα οποία ο στρατός έχει ειδικά επιτελεία που βγάζουν διάφορα βιβλία για την ενημέρωση των αξιωματικών» σημείωσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποια συγγράμματα που έχουν βγάλει για τη Μακεδονία, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για το κατοχικό δάνειο, αυτά λοιπόν τα συγγράμματα, τα οποία ούτως ή άλλως θα διανεμηθούν δωρεάν εννοείται, δεν θα κάνουν κακό, καλό θα κάνουν να ξέρει σήμερα το ελληνόπουλο των 14, 15, 16 χρόνων, οι παππούδες του γιατί πολέμησαν και γιατί σήμερα του λένε ότι χρωστάει».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis