Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι FARC καλούν τη Μις Υφήλιος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κολομβία

Image
Οι FARC καλούν τη Μις Υφήλιος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κολομβία
 clock 23:16 | 08/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Κοκτέιλ πάρτι, χοροί, γκαλά και ποικίλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις αποτελούν «παραδοσιακά» τις πρώτες κοσμικές εμφανίσεις που πραγματοποιούν οι εστεμμένες βασίλισσες της ομορφιάς μετά την κατάκτηση του τίτλου τους. 

Η Μις Υφήλιος 2014 ωστόσο, η Κολομβιανή Πολίνα Βέγκα, δέχθηκε μία πολύ διαφορετική πρόσκληση: οι αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) την κάλεσαν να συναντηθεί με εκπροσώπους τους στην Αβάνα προκειμένου να την ενημερώσουν για την «πρόοδο» των ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση της Κολομβίας.

Μοντέλο από τα 8 της χρόνια και φοιτήτρια σχολής διοίκησης επιχειρήσεων, η 22χρονη σήμερα Βέγκα είχε δηλώσει σε κολομβιανή εφημερίδα «έτοιμη να μεταβεί στην Αβάνα ώστε να υπογραφεί η ειρηνευτική συμφωνία». Η προσφορά της έγινε δεκτή από τους FARC. 

Χαιρετίζουμε την πρότασή της να πάει στην Αβάνα και την καλούμε να ορίσει την επίσκεψή της για να την ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή της διαδικασίας των συνομιλιών, την πρόοδο και την τεράστια συμβολή που μπορούν να προσφέρουν όσοι θέλουν την ειρήνη αλλά και η ίδια», έγραψαν οι FARC σε μία σύντομη ανακοίνωση που ανάρτησαν αργά στην ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας τους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις (pazfarc-ep.org).

Η σύγκρουση στην Κολομβία, η οποία διαρκεί 50 χρόνια και στην οποία ενεπλάκησαν ο στρατός, αριστερές ένοπλες οργανώσεις ανταρτών, ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις αλλά και συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 220.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει 5,3 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες άρχισαν τον Νοέμβριο του 2012 και διεξάγονται στην Αβάνα, έχουν μέχρι στιγμής συμβάλει στην επίτευξη συμφωνιών σε τρία από τα έξι κύρια σημεία της ατζέντας των συνομιλιών για την επίτευξη μιας τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis