Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξημένα κρούσματα γρίππης το τελευταίο διάστημα

Image
Αυξημένα κρούσματα γρίππης το τελευταίο διάστημα
 clock 20:44 | 04/01/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανοδική τάση παρουσιάζει η  γρίπη στην Ελλάδα, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι πρόκειται για τη συνήθη εποχική έξαρση. Την ίδια ώρα και παρά τις προσπάθειες ενημέρωσης,  οι Έλληνες συνεχίζουν να λένε «όχι» στο εμβόλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 
 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έως και τις 31 Δεκεμβρίου είχαν εντοπιστεί τέσσερα σοβαρά κρούσματα, με τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. 
 

Παράλληλα, αυξάνονται σταδιακά και οι επισκέψεις των πολιτών σε γιατρούς με γριπώδη συνδρομή, με τους επιστήμονες να σημειώνουν ότι οι ασθενείς πληθαίνουν βδομάδα με την βδομάδα.  
 

 Με βάση τα ανωτέρω, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να εμφανίζει ανοδική τάση, όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ η ολοκλήρωση της επιτήρησης της γρίπης για το διάστημα 2014-2015 θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαίου.
 

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα του Κέντρου, μόλις δύο στους δέκα Έλληνες εμβολιάστηκαν φέτος με το αντιγριπικό εμβόλιο, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι -κυρίως οι ευπαθείς ομάδες - σε σοβαρές επιπλοκές από την γρίπη.  
 

Σημειώνεται από την αρχή του κύματος  έως και τα τέλη του χρόνου έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι, από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ηλικιωμένους με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis