Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Tην Τρίτη η απόφαση στη δίκη για το φονικό στο Ροτάσι (φωτογραφίες)

Image
Tην Τρίτη η απόφαση στη δίκη για το φονικό στο Ροτάσι (φωτογραφίες)
 clock 08:31 | 19/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Μνήμες από τη φονική συμπλοκή που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012, σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό Ροτάσι, με πρωταγωνιστές επτά άνδρες, μέλη δύο οικογενειών της περιοχής και στην οποία είχε χάσει τη ζωή του ένας νεαρός μόλις 17 ετών, ξύπνησαν την Παρασκευή (19/12) στο Ηράκλειο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό τα κακουργήματα ανηλίκων,  κάθισε ένας 19χρονος –σήμερα- άνδρας, ο οποίος είχε τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι τον άτυχο συνομήλικό του.

Ως είθισται στα δικαστήρια ανηλίκων, η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίων, τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν "δρακόντεια".

Πάντως, έξω από την αίθουσα του Εφετείου, στην πρώην Αστυνομική Διεύθυνση (Δικαιοσύνης και Έβανς), όπου διεξάγεται η διαδικασία, παρευρέθησαν συγγενείς και φίλοι μόνο της πλευράς του αδικοχαμένου 17χρονου (περίπου 30), με το κλίμα να είναι απόλυτα ήρεμο μέχρι και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (23/12, 11.00).

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εξέτασης των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται την Τρίτη με την απολογία του κατηγορούμενου και -κατά πάσα πιθανότητα- την έκδοση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Μάρτιο του 2013 σε εγκλεισμό 13 ετών στο αναμορφωτήριο του Βόλου, με το Δικαστήριο να του απαγορεύει, ακόμη, να επισκέπτεται το Ροτάσι μέχρι να γίνει 21 ετών, καθώς και να έχει οποιουδήποτε είδους συναναστροφή με την οικογένεια του θύματος.

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου Ανηλίκων είχε καθίσει και ο -επίσης- 19χρονος ξάδελφος του θύματος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος –μεταξύ άλλων- για τη συμπλοκή, με την Έδρα, ωστόσο, να μην του επιβάλλει ποινή, αλλά να τον υποχρεώνει να επισκέπτεται μια φορά το μήνα τον Επιμελητή Ανηλίκων.

Η φονική συμπλοκή στην οποία συμμετείχαν συνολικά 7 άτομα, είχε σημειωθεί το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2012.

Τέσσερα άτομα από τη μια πλευρά και τρία από την άλλη συνεπλάκησαν για κτηματικές διαφορές, χρησιμοποιώντας μαγκούρες, μαχαίρια και πιστόλι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο άτυχος 17χρονος και να τραυματιστούν τρία ακόμη άτομα.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι για τους ενήλικες που συμμετείχαν στη σύρραξη, η υπόθεση έχει διαχωριστεί και στους επόμενους μήνες, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου θα καθίσουν συνολικά τέσσερις άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση:

Πρόκειται για τον  39χρονο θείο του θύματος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ από την πλευρά του δράστη, κατηγορούμενοι είναι ο 44χρονος πατέρας του, ο 21χρονος αδερφός του και ο 22χρονος γαμπρός του, οι οποίοι βαρύνονται –μεταξύ άλλων- με την κατηγορία της συμπλοκής.

Ν.Α.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis