Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόεδρος της Κεντροδεξιάς αλλά με συγκατοίκηση ο Σαρκοζί

Image
Πρόεδρος της Κεντροδεξιάς αλλά με συγκατοίκηση ο Σαρκοζί
 clock 17:15 | 01/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η φωτογραφία του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εξελέγη εκ νέου πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα πολλών εφημερίδων, με σχόλια ανάλογα της ανάγνωσης την οποία έκαναν αντιστοίχως μετά τη νίκη του στην εσωκομματική αναμέτρηση με 64,5% των ψήφων.

Στη συντηρητική Le Parisien, η οποία επέλεξε τον τίτλο «επί τω έργω!», απεικονίζεται θριαμβευτής, έτοιμος για δράση, εν μέσω του πλήθους.

Στην κεντροαριστερή Libération αντίθετα, ένας μικροσκοπικός Ν. Σαρκοζί μοιάζει να συνθλίβεται κάτω από τον τετράστηλο τίτλο «L'Hypoprésident» (η σύνταξη της εφημερίδας κάνει ένα λογοπαίγνιο για να καταδείξει ότι θα είναι το αντίθετο του «υπερπροέδρου»: ένας «υποπρόεδρος», κατ' αυτήν).

«Καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει μαζική υποστήριξη», εξηγεί η εφημερίδα, ο κ. Σαρκοζί «υποχρεούται σε συγκατοίκηση με τους αντιπάλους του. Παρήλθε πλέον η εποχή του υπερπροέδρου».

H Le Figaro αναφέρεται στις «προκλήσεις του Σαρκοζί», υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι «δεσμεύθηκε για τη συσπείρωση όλων».

Για «συσπείρωση» μιλάει και η Le Monde, προβάλλοντας μάλιστα την ιδέα ότι η λέξη (Rassemblement), θα μπορούσε να γίνει το νέο όνομα του κόμματος. Εκτιμά πάντως ότι «για τον Σαρκοζί, θα είναι μακρύς ο δρόμος για το 2017», δηλαδή για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Μακρύς και δύσκολος δρόμος διότι η «συσπείρωση» πάει μαζί με την «συγκατοίκηση» η οποία επιβάλλεται στον κ. Σαρκοζί, εξαιτίας του 64,5% της εκλογής του, το οποίο θεωρείται ότι δεν αρκεί για την αδιαμφισβήτητη κατίσχυσή του.

Αρχίζοντας τις επαφές για τη σύσταση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, το πρώτο άτομο το οποίο συνάντησε στις 9 το πρωί, ήταν ο Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος με το ποσοστό 29,18% κατόρθωσε να περιορίσει την απόλυτη κυριαρχία του κ. Σαρκοζί.

Με δηλώσεις του όμως στην εφημερίδα Le Monde πριν από μ;iα εβδομάδα, ο κ. Λεμέρ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να συμμετέχει στη διεύθυνση του UMP.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis