Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Θέλουμε καθηγητές, φώναξαν οι μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Image
ekriti, image not found
 clock 19:07 | 10/11/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Σήμερα, 10 Νοεμβρίου 2014, οι μαθητές με την συνοδεία των καθηγητών του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης. Εκπρόσωποι των Μαθητών και των Καθηγητών συναντήθηκαν με  τον Περιφερειακό Διευθυντή, κο Απόστολο Κλινάκη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου λόγω των σοβαρών ελλείψεων καθηγητών στα τμήματα ένταξης. Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του σχολείο αναφέρονται τα εξής:

Παράλληλα, συζητήθηκε και το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με τη φοίτηση στα Επαγγελματικά Λύκεια των αποφοίτων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, δηλαδή των κατόχων Απολυτηριου τίτλου. Οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν  δικαίωμα να εγγραφούν σε μία ειδικότητα στην Β' τάξη του ΕΠΑ.Λ και μέχρι πέρυσι απαλλάσσονταν από τα μαθήματα γενικής παιδείας καθώς αυτά τα έχουν διδαχθεί - βαθμολογηθεί και έχουν λάβει το Απολυτήριο που πιστοποιεί όλα τα παραπάνω.

Αιφνιδιαστικά στην αρχή της σχολικής χρονιάς ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Παιδείας ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές πρέπει να ξανά παρακολουθήσουν τα μαθήματα γενικής παιδείας και να ξανά βαθμολογηθούν. Σύσσωμη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα αντέδρασε σε αυτή την αδικαιολόγητη και άσκοπη ρύθμιση (που επιβαρύνει και χωρίς λόγο τον οικονομικό προυπολογισμό και τις πιστώσεις για την πρόσληψη καθηγητών) και ζήτησε την τροποποίηση της.

Μέτα από ένα τρίμηνο ταλαιπωρίας των συγκεκριμένων μαθητών (πολλοί εκ των οποίων σταμάτησαν τις σπουδές τους) το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να καταθέσει τροπολογία για το συγκεκριμένο θέμα, ενταγμένη στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. Δυστυχώς όμως διαβάζοντας την τροπολογία διαπιστώσαμε ότι αυτή αναφέρεται μόνο σε αποφοίτους Γενικών Λυκείων και όχι και σε αυτούς των Επαγγελματικών Λυκείων. Για το θέμα αυτό παραδώσαμε στον Περιφερειακό Διευθυντή υπόμνημα και του ζητήσαμε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθεί η τροπολογία πριν ψηφιστεί από τους βουλευτές.

Ο κος Κλινάκης άκουσε τα αιτήματα μας και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για την άμεση επίλυση τους.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis