Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Μικρό σπίτι; Έξυπνοι τρόποι να το "μεγαλώσεις" !

Image
ekriti, image not found
 clock 11:46 | 09/11/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα μικρό, ζεστό και χαριτωμένο σπίτι μπορεί να σε χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα στη σχολή ή στη δουλειά, αρκεί να διαθέτει το κατάλληλο ντεκόρ. Παρόλα αυτά, ίσως σου έχει τύχει να νιώσεις αποπνικτικά σε ένα μικρό χώρο, ειδικά εάν φιλοξενείς κόσμο ή μαζεύεις συχνά την παρέα σου για βραδιές ταινιών με πίτσες. Είχες σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσες να «μεγαλώσεις» το σπίτι σου με μικρά, αλλά έξυπνα κολπάκια;

1. Τοποθέτησε κατάλληλα πολλούς καθρέφτες.
Κατά προτίμηση κοντά σε κάποιο παράθυρο, για να ανακλάται το φως καλύτερα. Έτσι θα δημιουργήσεις μια οφθαλμαπάτη ότι βρίσκεσαι σε μεγαλύτερο χώρο. 

2. Ζωγράφισε ή βάλε ταπετσαρία στις οροφές των δωματίων για να φαίνονται πιο ψηλές.

3. Βάψε τους τοίχους με φωτεινά χρώματα. 
Θα κάνουν αντανάκλαση με το φως και θα δώσουν μια πιο «αέρινη» διάσταση στον χώρο. 

4. Χρησιμοποίησε έξυπνα τους κρυμμένους χώρους.
Συρτάρια χωμένα σε ντουλάπες, μικρούς αποθηκευτικούς χώρους και μπαούλα θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για τα μικροπράγματα που έχουν ξεμείνει σε κάποιο χώρο του σπιτιού και το κάνουν να φαίνεται σαν αποθήκη. Επιπλέον, χρησιμοποίησε το κάτω μέρος του κρεβατιού σου ή επίπλων που δεν θα φαίνεται μια ζυγαριά (για παράδειγμα), που πιθανώς να μη θες να βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

5. Χρησιμοποίησε μεγάλα έπιπλα αντί για μικρά.
Μεγάλα και λίγα. Όσο πιο μίνιμαλ είναι η διακόσμησή σου, τόσο πιο ανοιχτός θα δείχνει και ο χώρος. Τα μικρά και χαριτωμένα πουφ, καρεκλάκια και τραπεζάκια θα δημιουργήσουν ένα μπούγιο πραγμάτων που θα κλείνει το χώρο.

6. Άφησε τα πατζούρια και τις κουρτίνες ανοιχτές.
Θα δώσει βάθος στο δωμάτιο.

7. Αγόρασε διακοσμητικά από γυαλί.
Τα γυάλινα αντικείμενα δίνουν την ψευδαίσθηση του παραπάνω χώρου, αν σκεφτείς ότι από μέσα τους περνάει φως. Είναι πιο ανάλαφρα στο μάτι, συγκριτικά με τα ξύλινα αντικείμενα.

8. Αγόρασε μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
Όχι ότι μας τρέχουν από τα μπατζάκια για να σηκώσουμε ολόκληρο το ΙΚΕΑ, όμως σίγουρα θα παρασυρθούμε από κάτι οικονομικό. Καλύτερα να παραμείνεις στα βασικά έπιπλα και διακοσμητικά, γιατί μετά σε βλέπω να σκαρφαλώνεις πάνω στα τραπεζάκια - κουτιά που φαινόντουσαν μικρότερα στο κατάστημα απ ότι στο σπίτι σου.

9. Πέτα οτιδήποτε έχεις να χρησιμοποιήσεις καιρό.
Από αντικείμενα μέχρι παλιά ρούχα, τα οποία μπορείς να τα αφήσεις σε κάδους ανακύκλωσης, ή όπου αλλού πιστεύεις ότι θα τα πάρουν. Έτσι θα δεις ξαφνικά τις ντουλάπες σου να αδειάζουν. Αποτέλεσμα; Περισσότερος ελεύθερος αποθηκευτικός χώρος. Oh yeah!

10. Τοποθέτησε την τηλεόραση στον τοίχο.
Αν έχεις φλατ οθόνη, είναι ο ιδανικός τρόπος να μεγαλώσεις το σαλόνι σου!

neopolis.gr

Διαβάστε επίσης:

Συμβουλές για να ... "ζωντανέψεις" το διαμέρισμα σου

Μαριλένα Ζαχαροπούλου: Πέντε μικρά βήματα διακόσμησης
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis