Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ.Βρούτσης;: Μέχρι τέλος του μήνα οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Image
Γ.Βρούτσης;: Μέχρι τέλος του μήνα οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
 clock 17:06 | 22/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Έως το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (Ταμεία και εφορία), σύμφωνα με τα όσα είπε, μιλώντας στον Βήμα FM, o υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα, σημείωσε: «Ο μήνας υλοποίησης είναι ο Οκτώβριος, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις. Οι διατάξεις αυτές θα συμπεριλαμβάνουν ένα πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά: 100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω και θα υπάρξει μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και μια γενναία, προς τα κάτω, προσαρμογή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις ή προστίμων. Ταυτόχρονα, θα έχουμε και μια γενναία μείωση επιτοκίου».

Ο κ. Βρούτσης προειδοποίησε πάντως πως επειδή θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις αυτό το μήνα, πρέπει να εκπληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, που λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου.

«Γι’ αυτό όσοι νομίζουν σήμερα ότι δεν πληρώνουν για να μπουν στη ρύθμιση, θα πρέπει να ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν τον Οκτώβρη για να πάρουν το πράσινο φως και να μπουν στη ρύθμιση» διευκρίνισε.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν δύο κατηγορίες οφειλετών: αυτοί που δεν έχουν μπει σε καμία ρύθμιση μέχρι τώρα και γι’ αυτό θα ενταχθούν στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Και αυτοί που ήταν συνεπείς και είχαν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis