Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Γ. Στεφανάκης: Τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης στο Οροπέδιο Λασιθίου

Image
Γ. Στεφανάκης: Τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης στο Οροπέδιο Λασιθίου
 clock 13:05 | 19/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης στο Οροπέδιο Λασιθίου μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στους Ελένη Στάθογλου και Λευτέρη Βαρδάκη, ο δήμαρχος της περιοχής κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Τα προβλήματα σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι πολλά και σημαντικά.

Πρώτο πρόβλημα είναι το μεγάλο ποσοστό γήρανσης που υπάρχει στην περιοχή και που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΣ αγγίζει το 49,3%. Δηλαδή από τους 3,495 κατοίκους που έχει το Οροπέδιο Λασιθίου, σχεδόν οι μισοί είναι άνω των 65 ετών

Ένα ακόμη πρόβλημα σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι η ελλιπής αστυνόμευση. «Υπάρχει μόνο ένας Αστυνομικός Σταθμός στο Τζερμιάδω που αποτελείται από δύο άτομα, ανέφερε ο δήμαρχος και τόνισε πως γίνονται προσπάθειες  να ενισχυθεί ο σταθμός με έναν υπαστυνόμο και δύο ακόμη αστυφύλακες, με δεδομένο βέβαια και την αυξημένη εγκληματικότητα που εμφανίζεται στην περιοχή καθώς τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι αρκετά και συχνά.

Ελάχιστο προσωπικό στο Δήμο

Μόνο εφτά άτομα προσωπικό στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου καλούνται καθημερινά να έρθουν αντιμέτωπα με τα προβλήματα και τις προσωπικές υποθέσεις των δημοτών που περιμένουν στην ουρά. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, ο αριθμός αυτός είναι ελάχιστος και είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Δήμου με προσωπικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, κάθε υπάλληλος έχει αναλάβει περίπου 19 αρμοδιότητες προκειμένου να διευθετηθούν τόσο οι υποθέσεις του Δήμου όσο και των δημοτών που υφίστανται μία μεγάλη ταλαιπωρία. «Περιμένουμε 2-3 άτομα για το Δήμο αλλά και πάλι δεν επαρκούν, είπε ο κ. Στεφανάκης.

Προβλήματα στην Υγεία

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος του Οροπεδίου Λασιθίου είναι αυτό του κλάδου της Υγείας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το Κέντρο Υγείας είναι υποστελεχωμένο και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να έρθουν τρεις γιατροί έτσι ώστε να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση.

Επίσης, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας στο οροπέδιο Λασιθίου, είναι ο τομέας του ΕΚΑΒ, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, από τις δυόμιση το μεσημέρι και μετά κλείνει καθώς δεν έχει προσωπικό. Έτσι, οι πολίτες στο Λασίθι μένουν ακάλυπτοι σε περίπτωση ενός έκτακτου και σοβαρού περιστατικού, ανέφερε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε πως το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδω θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα 4Χ4 για να μπορεί ευκολότερα να εξυπηρετεί τους πολίτες σε ημέρες όπου η χιονόπτωση είναι υψηλή.

Ακαδημαϊκός Τουρισμός

Ένας από τους βασικούς στόχους της νέας δημοτικής αρχής στο Οροπέδιο του Λασιθίου, είναι ο ακαδημαϊκός τουρισμός που θα φέρει και παλι τη νεολαία στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη γίνονται δράσεις προκειμένου να ξεκινήσει 12μηνος ακαδημαϊκός τουρισμός, έτσι ώστε φοιτητές από άλλες περιοχές της Ελλάδας να έρχονται και να παραμένουν στο Οροπέδιο. 

Γλίτωσαν το Ξενία από το ΤΑΙΠΕΔ

Όπως έκανε γνωστό στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος κ. Στεφανάκης, η δημοτική αρχή γλίτωσε κυριολεκτικά στο παρά ένα, το Ξενία της περιοχής από τα δόντια του ΤΑΙΠΕΔ που ήθελε την ιδιωτικοποίηση του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τον περασμένο Αύγουστο ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, κατάφερε να κρατήσει με νύχια και με δόντια το Ξενία το οποίο θα αξιοποιηθεί και θα προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου. 

Γ.Π.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis