Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Η "ντόλτσε βίτα" του Κρητικού με τα ναρκωτικά και ... το επίδομα ανεργίας!

Image
Η "ντόλτσε βίτα" του Κρητικού με τα ναρκωτικά και ... το επίδομα ανεργίας!
 clock 09:12 | 19/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Δεν σταματούσε πουθενά μπροστά στο παράνομο κέρδος ένας (προφυλακισμένος πλέον) Κρητικός, κατηγορούμενος ως... μεγαλέμπορος ναρκωτικών. Οχι μόνο είχε μάθει να ζει πλουσιοπάροχα με τα κέρδη από το αλισβερίσι με τα ναρκωτικά, αλλά εξασφάλιζε και πρόσθετα έσοδα χάρη στην κάρτα ανεργίας που είχε στην κατοχή του, μεταξύ άλλων και για να θολώνει τα νερά για τους ανθρώπους του νόμου!

Η αποκάλυψη του απίστευτου περιστατικού έγινε όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσαν τη συμμορία που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς από την Κρήτη προς την Αθήνα και συνέλαβαν τον φερόμενο ως εγκέφαλο. Κατά την έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο εν λόγω 46χρονος Κρητικός κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο (μια πανάκριβη Μερσεντές) και με μία επίσης ακριβή μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, ενώ είχε στην κατοχή του (ενεργή) κάρτα ανεργίας!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 46χρονος είχε περασμένα σε ονόματα τρίτων τα πολυτελή οχήματά του προκειμένου να μην κινεί υποψίες. Αλλωστε έχει ήδη δοθεί εντολή για περαιτέρω έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί για πόσο χρονικό διάστημα ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας εισέπραττε παράλληλα και παρανόμως το επίδομα ανεργίας, τη στιγμή που χιλιάδες άνεργοι νέοι πασχίζουν να πάρουν αυτό το μικρό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ για να επιβιώσουν.

Εδώ και μέρες η Δίωξη Ναρκωτικών είχε πληροφορίες για το κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι έφερναν στην Αθήνα από την Κρήτη μεγάλες ποσότητες χασίς και τις διακινούσαν στις λεγόμενες καλές πιάτσες της πρωτεύουσας. Η ποιότητα του «προϊόντος» που εμπορεύονταν ήταν άριστη και κατά συνέπεια η τιμή πώλησης ήταν ιδιαίτερα υψηλή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας, ο οποίος κυκλοφορούσε με την πανάκριβο λευκό Μερσεντές του και με τη μοτοσικλέτα μάρκας Ντουκάτι. 

Πολυήμερες παρακολουθήσεις

Επειτα από πολυήμερες παρακολουθήσεις που έκαναν διαπίστωσαν πως ο 46χρονος «μπον βιβέρ» είχε καθημερινές νυχτερινές εξόδους σε μεγάλες πίστες της Αττικής αλλά και σε ακριβά εστιατόρια του κέντρου των Αθηνών! Τελικά, έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις συνελήφθησαν ο ίδιος και δύο συνεργοί του, ενώ δεν έχει συλληφθεί ακόμα μια νεαρή Βουλγάρα, η οποία φέρεται ότι είχε συστήσει μεταφορική εταιρία που η σπείρα τη χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για να μεταφέρει με φορτηγά τα ναρκωτικά από την Κρήτη στην Αθήνα. Μάλιστα ήταν εντυπωσιακός και ο τρόπος με τον οποίο τα έκρυβαν, τοποθετώντας τα σε ειδικές κρύπτες που είχαν δημιουργήσει μέσα σε καζάνια αποστακτηρίου για τσίπουρο και τσικουδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατοχή της σπείρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 222,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη, μια ζυγαριά ακριβείας, τα χρηματικό ποσά των 156.700 ευρώ και των 10.270 λιρών Αγγλίας, τρία πιστόλια με γεμιστήρες και ένα περίστροφο, 363 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, επτά βιβλιάρια καταθέσεων, 11 κινητά τηλέφωνα, δύο επιβατηγά αυτοκίνητα (ένα εκ των οποίων η λευκή Μερσεντές του 46χρονου), δύο φορτηγά τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, η Ντουκάτι του 46χρονου φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας, πιστωτικές κάρτες και κάρτες ανάληψης χρημάτων.

Είχε ξεχάσει μέσα σε τάπερ 50.000 ευρώ

Σε διαμέρισμα στον Πειραιά, το οποίο είχε μετατρέψει σε σπίτι-καβάτζα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «ζεστά» μετρητά ύψους περίπου 150.000 ευρώ καθώς και 10.000 λίρες Αγγλίας! Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», αυτά τα χρήματα είχαν τοποθετηθεί μέσα σε... τάπερ στα ντουλάπια της κουζίνας και το εντυπωσιακό είναι πως ο 46χρονος Κρητικός είχε... ξεχάσει τα 50.000 ευρώ, αφού θυμόταν -όπως φέρεται ότι ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς- την ύπαρξη μόνο των 100.000 ευρώ και των στερλινών.
Οπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, τα μεγάλα χρηματικά ποσά που κέρδιζαν οι δράστες από την πώληση των ναρκωτικών τα ξέπλεναν αγοράζοντας κερδισμένα κουπόνια από το Στοίχημα και τα υπόλοιπα νόμιμα τυχερά παιχνίδια.

Πηγή: espressonews.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis