Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια για την Παιδεία

Image
Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια για την Παιδεία
 clock 08:26 | 16/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν το απόγευμα στις 19.00 στα Λιοντάρια η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης "Γαλάτεια Καζαντζάκη", το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και σωματεία από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για το δικαίωμα της νέας γενιάς σε ένα δημόσιο δωρεάν σύγχρονο σχολείο και πανεπιστήμιο, χωρίς διακρίσεις και φραγμούς.

Σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«"Στην Ενιαία επίθεση Κυβέρνησης - Κεφαλαίου απαντάμε με ενιαίους αγώνες"

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 16/10 στις 19:00 μμ στην Πλ. Λιονταριών.

Η παιδεία οδηγείται στο «απόσπασμα», ο Δημόσιος Δωρεάν χαρακτήρας της κατακρεουργείται, όλο και πιο βαθιά βάζουμε το χέρι στην τσέπη να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες που θα έπρεπε να παρέχονται σε όλους από το κράτος.

Η σίτιση και η στέγαση για τους φοιτητές, η κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι υποχρέωση των γονιών. Των γονιών και όλων των εργαζομένων που φορτώνονται αβάσταχτα μέτρα στις πλάτες τους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η βάρβαρη φοροληστεία.

Όλα αυτά τα μέτρα είναι κατεύθυνση της ΕΕ και των μονοπωλίων. Θέλουν να διαμορφώσουν τα Πανεπιστήμια σε ανώνυμες εταιρείες με εργολάβους στη σίτιση, στη στέγαση, στο Πρόγραμμα Σπουδών. Θέλουν να φτιάξουν σχολεία ακριβά για τους γονείς, φθηνά για το κράτος, κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις. Με εργαλείο την λεγόμενη αξιολόγηση να φέρουν τις αλλαγές που θέλουν, ώστε να πεταχτούν με κάθε τρόπο ( με τη τράπεζα θεμάτων, με την βάση του 10), τα παιδιά του λαού μακριά από την μόρφωση.

Η επίθεση στο παρόν και το μέλλον μας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη των λίγων, δεν θα μείνει αναπάντητη. Και επειδή η επίθεση είναι ενιαία σε όλο το λαό, ενιαία θα είναι και η απάντηση που θα πάρει!

Όλοι εμείς, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές θα βρεθούμε ακόμη μια φορά στο δρόμο μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους. Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή, ενάντια στο μορφωτικό και εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν κεφάλαιο - ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα στη μόρφωση! Καλούμε όλα τα σωματεία να κάνουνε υπόθεση δική τους, το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί τους.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Ηρακλείου να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 16/10 στις 19:00 μμ στην Πλ. Λιονταριών. Επίσης καλούμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη στην Πλ. Συντάγματος.

Να εμποδίσουμε κάθε μέτρο που γκρεμίζει τη ζωή μας! Να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία που ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κάνουν κουμάντο στον τόπο τους! Με εξασφαλισμένη την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την εργασία, την ασφάλιση! Μια κοινωνία που θα κινείται με βάσει τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων.

Σημερινοί και αυριανοί εργαζόμενοι μπορούν, «κόντρα στον καιρό», να φέρουν άνεμο ελπίδας και προοπτικής, γιατί έχουν κοινά συμφέροντα.

Διεκδικούμε :

• ΕΝΙΑΙΟ 12 ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

• ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Επιστημονική γνώση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου.

• ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, επιστροφή των αποθεματικών τους που «κουρεύτηκαν».

• ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ανέγερση νέων εστιών ώστε κανένας να μην πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσει.

• ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να μπλοκαριστεί η επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων ώστε να μην είμαστε εμείς και οι οικογένειές μας πελάτες που πληρώνουμε τα πάντα.

• Να αποτελεί ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ χωρίς να χρειάζονται ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και πιστοποιητικά.

• ΌΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ.

• Να αξιοποιηθεί κτίριο της αρχιεπισκοπής και κτήρια του δήμου που ερημώνουν, προκειμένου να στεγάσει φοιτητές.

• Μαζικούς διορισμούς μόνιμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Να ανατραπούν οι ατομικές συμβάσεις, όπου έχουν περάσει. Αγώνας για ΣΣΕ.

• Σχολικά κτίρια ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΑΣΦΑΛΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΘΛΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΙΤΙΣΗ.

• 15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α΄ και β΄ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις

• ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΩΡΕΑΝ σχολική μεταφορά ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

• Αθλοπαιδιές και πολιτισμός στο σχολειό ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

• Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολειό

• ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ βιβλία

• Σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα που δεν παραμορφώνουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών μας

Όλοι μαζί για να αλλάξουν τα πράγματα, για μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, για την Παιδεία
και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών - κοινωνικών αναγκών

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 16/10 στις 19:00 μμ στην Πλ. Λιονταριών.

Όλη αυτή η δραστηριότητα να κορυφωθεί με το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και η υπόλοιπη Λαϊκή Συμμαχία την 1η του Νοέμβρη στην Πλ. Συντάγματος, με βασικά συνθήματα:

«Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!»,
«Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!»,
«Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!».

Μ.Α.Σ. (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου
Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης "Γαλάτεια Καζαντζάκη"
Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου "

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis