Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ερήμην καταδικάστηκε ο Αιγύπτιος για το τσάι... μετά ναρκωτικού

Image
Ηράκλειο: Ερήμην καταδικάστηκε ο Αιγύπτιος για το τσάι... μετά ναρκωτικού
 clock 15:31 | 09/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ποινή κάθειρξης έξι ετών και έξι μηνών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στον 34χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος το Νοέμβριο του 2010 προσπάθησε να ληστέψει τους γείτονές του στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, προσφέροντάς τους τσάι, μέσα στο οποίο προηγουμένως είχε διαλύσει ναρκωτικά χάπια, προκειμένου να τους κοιμίσει και να δράσει ανενόχλητος

Ο αλλοδαπός δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

Το ιστορικό της απίστευτης υπόθεσης

Ο Αιγύπτιος επισκέφθηκε μια Αφγανή γειτόνισσά του, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο διαμέρισμά της μαζί με τον 13χρονο γιο της, καθώς και έναν άνδρα ιρακινής υπηκοότητας.

Ο αλλοδαπός φέρεται να γνώριζε ότι τόσο η Αφγανή, όσο και ο Ιρακινός είχαν πάνω τους χρήματα, τα οποία προσπάθησε να τους αφαιρέσει με έναν ομολογουμένως ιδιαίτερο τρόπο: Κέρασε και αυτούς, αλλά και το παιδί με τσάι, μέσα στο οποίο είχε διαλύσει δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου Vulbekal.

Το σχέδιό του, ωστόσο, δεν στέφθηκε με επιτυχία: Η γυναίκα και το παιδί έπεσαν λίγη ώρα αργότερα αναίσθητοι, ωστόσο ο Ιρακινός δεν ήπιε όλη την κούπα που του πρόσφερε ο φερόμενος ως δράστης.

Έτσι, όταν ο κατηγορούμενος προσπάθησε να τους κλέψει, ο Ιρακινός τον αντιλήφθηκε και αφού τον ακινητοποίησε με τη συνδρομή γειτόνων που έφτασαν στο σημείο για να τον βοηθήσουν, τον παρέδωσε στην Αστυνομία.

Από την άλλη, η Αφγανή μαζί με το αγοράκι της μεταφέρθηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου, χορήγηση ενεργού άνθρακα και ενδοφλέβια ένεση.

Ν.Α.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis