Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηχηρό όχι στο κλείσιμο του ΙΚΑ της οδού Αγίου Μηνά, στο κέντρο του Ηρακλείου

Image
Ηχηρό όχι στο κλείσιμο του ΙΚΑ της οδού Αγίου Μηνά, στο κέντρο του Ηρακλείου
 clock 14:09 | 08/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα ηχηρό όχι, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να το αποτρέψουν, είπαν και έστειλαν Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η διοίκηση των Εργαζομένων ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης και το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, για την απόφαση, που θέλει το ιστορικό ΙΚΑ στο κέντρο του Ηρακλείου  να βάζει λουκέτο.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου, εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στο κλείσιμο του ΙΚΑ της οδού Αγίου Μηνά, ένα κτίριο που όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη, εξυπηρετεί πάνω από 4.00 Ηρακλειώτες, μεγάλης κυρίως ηλικίας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου, είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος συμπλήρωσε πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου το ΙΚΑ του κέντρου της πόλης να παραμείνει ανοικτό.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Πηγουνάκη, την πρόεδρο των εργαζομένων ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης, το κλείσιμο του ιστορικού κτιρίου του ΙΚΑ θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο την ήδη κακή κατάσταση που επικρατεί στα άλλα δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, είπε χαρακτηριστικά η κ. Πηγουνάκη, περιγράφοντας καταστάσεις που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συναντάει κανείς. Όπως είπε, ο αριθμός των πολιτών που επισκέπτονται το ΙΚΑ του Εσταυρωμένου έχουν διπλασιαστεί, αν αναλογιστεί κανείς και τους Ηρακλειώτες από τα νότια του νομού, καθημερινά στο Εσταυρωμένο επικρατεί μία χαοτική κατάσταση. Αν λοιπόν κλείσει και το ΙΚΑ στο κέντρο του Ηρακλείου, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για όλους.

Σύμφωνα με την κ. Πηγουνάκη, το ιστορικό κτίριο του ΙΚΑ στο κέντρο του Ηρακλείου, ένα κτίριο τεσσάρων ορόφων, θα λειτουργεί κανονικά μέχρι να αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας του, έτσι οι Ηρακλειώτες που το επισκέπτονται, θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν κανονικά μέχρι να βγει και επίσημα η απόφαση για το λουκέτο.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει το ιδιόκτητο κτίριο της Αγίου Μηνά, η κ. Πηγουνάκη αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υποδιοικητή στο Ράδιο Κρήτη, ο οποίος ανέφερε πως το ΙΚΑ στο κέντρο του Ηρακλείου θα στεγάσει την Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης.  Έτσι, μέχρι να αποφασιστεί το πότε θα γίνει αυτό, το κτίριο θα παραμένει ένα κτίριο φάντασμα, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση της για τα όσα περνούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στα καταστήματα ντου ΙΚΑ στο Ηράκλειο αλλά και για τους  συναδέλφους της, που μάχονται να εξυπηρετήσουν τους Ηρακλειώτες, έχοντας απομείνει ελάχιστοι, όπως είπε.

Μεταξύ άλλων, η κ. Πηγουνάκη ανέφερε πως 10 υπάλληλοι από το ΙΚΑ του Εσταυρωμένου, που στο σύνολο τους είναι 85, θα αναγκαστούν να μετακινηθούν στο ΚΕΑΟ, με την κατάσταση στο κατάστημα ολοένα να χειροτερεύει και τους υποψήφιους συνταξιούχους που περιμένουν καιρό για να πάρουν τη σύνταξη τους, να περιμένουν ακόμη περισσότερο.

Τέλος, την αντίθεση του για το κλείσιμο του ΙΚΑ οδού Αγίου Μηνά, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Δαγκωνάκης ο οποίος ανέφερε   το κλείσιμο στο ΙΚΑ του κέντρου της πόλης είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνει καθώς εξυπηρετεί χιλιάδες Ηρακλειώτες που με το λεωφορείο της γραμμής, εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis