Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Περιφ.Δ/νση Κρήτης

Image
Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Περιφ.Δ/νση Κρήτης
 clock 15:41 | 29/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ανέργων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καλεί την Ένωση Γονέων Ηρακλείου, το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλο», την ΕΛΜΕ Ηρακλείου αλλά και όλους τους Συλλόγους Γονέων και τα μαθητικά Συμβούλια των σχολείων του Ηρακλείου σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Οκτώβρη στις 14:00 για τα ζητήματα:

  • των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εξειδικευμένο προσωπικό ειδικής αγωγής,
  • για να παλέψουμε διεκδικώντας μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις,
  • για να διεκδικήσουμε ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα .

"Το καλοκαίρι,αναφέρεται στην ανακοίνωση, ζήσαμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των πινάκων από το 2012 και τη διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων και την απαράδεκτη παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η κάλυψη των κενών στα δυσπρόσιτα απαιτεί άμεσους διορισμούς, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς για μια αξιοπρεπή διαβίωση και κίνητρα όπως στέγη, σίτιση, μειώσεις στα εισιτήρια  και όχι ψευτοϋποσχέσεις  μοριοδότησης  και νέο εμπόριο ελπίδων.

Τα  24.000 κενά στα σχολεία αποδεικνύουν την ανάγκη  διορισμών  μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι περιπλανώμενους  εκπαιδευτικούς – πλασιέ γνώσεων, πράγμα που αποβαίνει σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην αδικία  της κατάργησης της προϋπηρεσίας μας και καλούμε το Υπουργείο να μην προχωρήσει στο άδικο αυτό μέτρο

Δεν χωράει εφησυχασμός στους εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν.  Μπαίνουν σε ένα σχολείο με αβέβαιο το πώς θα διαμορφωθούν οι εργασιακές σχέσεις και αυτή τη χρονιά. Χιλιάδες συνάδελφοί μας έχουν πεταχτεί έξω από την εκπαίδευση για να προστεθούν και αυτοί στη στρατιά τους 1,5 εκατομμυρίου ανέργων.

Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά αυτό που θα αντιμετωπίσουμε όλοι μας. Η προηγούμενη σχολική χρονιά έκλεισε με πολλαπλά προβλήματα για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά, με συγχωνεύσεις σχολείων, διεύρυνση ωραρίου στην δευτεροβάθμια, αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, ενώ ήδη η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους είναι προ των πυλών.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς μια προσωρινή κατάσταση ή το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης διαχείρισης, όπως ενδεχομένως θέλουν κάποιοι να παρουσιαστεί.

Η πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης θέλει να πετάξει παιδιά

και εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο.

Οφείλουμε να αποκρούσουμε τη λογική που θέλει τον κλάδο διασπασμένο, που μας θέλει να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη, τη λογική που καλλιεργεί την ατομική λύση. Αυτός ο διαχωρισμός είναι που στρέφει τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο, είναι που δίνει σάρκα και οστά στο διαίρει και βασίλευε.

Ζητάμε από τον Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να δώσει απαντήσεις στα εξής:

- Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με άλλη σχέση ελαστικής εργασίας.

- Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία το διάστημα 2010-2014.

- Κατάργηση του απαράδεκτου διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας. Κατάργηση της ωρομισθίας και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

- Άμεση λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την έναρξη του σχολικού έτους για πραγματική αντισταθμιστική αγωγή και στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις από τους πίνακες αναπληρωτών.

- Επιδότηση ενοικίου για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Διεύρυνση του επιδόματος παραμεθορίου για αξιοπρεπή διαβίωση.

Παλεύουμε για:

  • Μαζικούς διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Καμία συγχώνευση -σύμπτυξη τμημάτων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για αναπληρωτές, ωρομίσθιους και άνεργους εκπαιδευτικούς (σίτιση, στέγαση, μεταφορικά).
  • Χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτηριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών.
  •  Επίδομα ανεργίας για όλο το χρόνο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
  •    Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis