Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωθυπουργός Ιράκ: Μπορούμε και μόνοι μας να εξοντώσουμε τους τζιχαντιστές

Image
Πρωθυπουργός Ιράκ: Μπορούμε και μόνοι μας να εξοντώσουμε τους τζιχαντιστές
 clock 17:47 | 17/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη στιγμή που ο αμερικανικός στρατός έχει ξεκινήσει να βομβαρδίζει στόχους τζιχαντιστών στο Ιράκ, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Χαιντέρ αλ-Αμπάντι, υποστηρίζει πως δεν είναι επιθυμητά ούτε απαραίτητα τα ξένα στρατεύματα στη μάχη κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Με δηλώσεις του στο Associated Press ο αλ-Αμπαντί, καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει το ΙΚ στη Συρία και όχι μόνο στο Ιράκ, καλώντας ουσιαστικά και στρατιωτική επέμβαση και στις συριακές περιοχές όπου δρουν τα μέλη του ΙΚ.

Την ίδια στιγμή, σχολίασε και την απουσία του Ιράν από τις συνομιλίες των ξένων ηγετών στο Παρίσι σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας την «αινιγματική».

Όλα αυτά ενώ οι ιρακινές δυνάμεις εξαπολύουν επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Φαλούτζα, Ραμάντι και Χαντίθα του Ιράκ, σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν τον έλεγχο των τριών πόλεων από τους άνδρες του ΙΚ.

Ωστόσο, ο αλ-Αμπαντί υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι θα σταματήσουν οι επιθέσεις του ιρακινού στρατού ώστε να περιοριστούν οι παράπλευρες απώλειες.

Εντούτοις, η Αλ Κάιντα του Μάγκρεμπ και η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στον αγώνα τους κατά των ΗΠΑ. Μάλιστα, για πρώτη φορά σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο ομάδες κάλεσαν τους «αδελφούς» τους τζιχαντιστές να σταματήσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον. Απευθυνθήκαν κιόλας και στο συριακό παρακλάδι της οργάνωσης, Αλ Νούσρα, αλλά και όλες τις ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, καλώντας τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην «αμερικανική προπαγάνδα και τον συνασπισμό των ΗΠΑ που απειλεί όλους». Στην ανακοίνωση, δε, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, αναφέρονται και λόγια του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως «για να επιτεθούμε στους Αμερικανούς δε χρειάζεται να ζητήσουμε την άδεια από κανέναν».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis