Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Η Φωτεινή Βελεσιώτου στην Πλατεία Κοραή

Image
Η Φωτεινή Βελεσιώτου στην Πλατεία Κοραή
 clock 15:17 | 19/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει, η Φωτεινή Βελεσιώτου έρχεται την Τετάρτη 20 Αυγούστου στην πλατεία Κοραή, για να προσθέσει τη δική της ιδιαίτερη μουσική πινελιά στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνουν στο κέντρο του Ηρακλείου «Το μήλο της Έριδος», «Ο Αντίποδας», «Ο Νότος», το «La Brasserie και το δισκοπωλείο «Αεράκης.

Την Φωτεινή Βελεσιώτου με μεγάλη πορεία στο ελληνικό τραγούδι την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι “Μέλισσες” αλλά και το πρόσφατο “Διόδια”.

Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στα μεγάλα γυναικεία λαρύγγια του παρελθόντος· σ' αυτά που έχουν εκλείψει οριστικά. Λιτή και στακάτη η φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου, σε τραντάζει, σε δένει μ' ένα στέρεο, ροκ νήμα στις απόκρημνες αιχμές του ρεμπέτικου.

Πάνω στο πάλκο η Βελεσιώτου μεταμορφώνεται στο σημαινόμενο κάθε άσματος. Ερωτεύεται, μεταναστεύει, νοσταλγεί, επαναστατεί, αποκληρώνεται, υποφέρει. Κατοικεί το τραγούδι σαν ένα μυστηριώδες διαμέρισμα γεμάτο μνήμες. Γυρίζει τον κόσμο ανάποδα και τον επαναφέρει στη θέση του στα ρεφρέν.

Με τη Σωτηρία Μπέλλου τη συνδέουν υπόγειες δίοδοι. Πατάει στο τέμπο της, μετέρχεται τα κόλπα της, συνδαυλίζεται με την τονικότητά της. Κι όμως λέει τα τραγούδια της αβίαστα, ειλικρινά, φωτεινά. Μένει εξ ιδιοσυγκρασίας εκτός σταρ σίστεμ.

Τετάρτη 20 Αυγούστου η Φωτεινή Βελεσιώτου και η παρέα της, στην πλατεία Κοραή σε μια ξεχωριστή συναυλία

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis