Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλάπηκαν 1 δις κωδικοί ασφαλείας - Αλλάξτε password τώρα

Image
Κλάπηκαν 1 δις κωδικοί ασφαλείας - Αλλάξτε password τώρα
 clock 20:10 | 06/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Μεγάλα είναι τα κενά στο σύστημα ασφαλείας των password που χρησιμοποιούμε για να εξασφαλίζουμε την ιδιωτικότητά μας και την προστασία των δεδομένων μας στο διαδίκτυο.

Δίκτυο Ρώσων κυβερνοπειρατών φέρεται να βρίσκεται πίσω από την μεγαλύτερη κλοπή προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Παραβίασαν 1,2 δισεκατομμύρια κωδικούς ασφαλείας αποκτώντας πρόσβαση σε πάνω από 500 εκατομμύρια ηλεκτρονικές διευθύνσεις. 

Σύμφωνα με το euronews οι κωδικοί αλιεύθηκαν από περίπου 420 χιλιάδες διαφορετικούς ιστότοπους σε όλο τον κόσμο, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται από τους πλέον δημοφιλείς με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έως πολύ μικρούς. Κριτήριο για τους χάκερ, που σύμφωνα με πληροφορίες εδρεύουν μεταξύ Καζακστάν και Μογγολίας, ήταν μόνο ένα: η ευκολία στην πρόσβαση.

Οι κωδικοί που κλάπηκαν χρησιμοποιούνται από χρήστες που εγγράφονται σε έναν ιστότοπο. Καθώς όμως πολύ συχνά χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό ασφαλείας για διάφορες χρήσεις, τα στοιχεία αποκτούν τεράστια αξία.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis