Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Αγανάκτηση στην Ιεράπετρα για το νοσοκομείο και τα προβλήματα του

Image
Αγανάκτηση στην Ιεράπετρα για το νοσοκομείο και τα προβλήματα του
 clock 17:52 | 31/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ξεσηκώνονται και πάλι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας για τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης. Αγανακτισμένοι πια, οργανώνονται γαι τις επόμενες κινήσεις τους και προγραμματίζουν ανοικτή γενική συνέλευση τη Δευτέρα 4 Αυγούστου πίσω από το δημαρχείο Ιεράπετρας προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινήσεις τους για να βρεθεί λύση στο θέμα αυτό. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Σε εμάς, τους κατοίκους της Ιεράπετρας πέφτει και πάλι η ευθύνη, μέσα στο κατακαλόκαιρο, να υπερασπίσουμε τη διατήρηση του  Νοσοκομείου μας και του δικαιώματός μας να έχουμε άμεση πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη. Εμείς, με τους μαζικούς, διαρκείς και αποφασιστικούς αγώνες μας έχουμε κατορθώσει μέχρι σήμερα να ανατρέψουμε τις αποφάσεις που, εδώ και τέσσερα χρόνια, προσπαθούν να μετατρέψουν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε Κέντρο Υγείας. Εμείς θα μπλοκάρουμε και πάλι τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, εδώ στον τόπο μας.    
Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα που μπορούσε να βγάλει κανείς παρακολουθώντας τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/7 στο γραφείο του Διοικητή των Νοσοκομείου Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη με εκπροσώπους της παρούσας και επόμενης Δημοτικής Αρχής, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και της Επιτροπής Αγώνα, καθώς υπήρξε προκλητική και επίμονη άρνηση του κ. Μακρονικολάκη να επιστρέψει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας το χειρουργό που μετά από πολύμηνη αναμονή διορίστηκε στο νοσοκομείο μας, αλλά τοποθετήθηκε από τον ίδιο στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Πλήρης, δε, ήταν η συμφωνία και σύμπραξη της 7η ΥΠΕ σε αυτή την απόφαση του Διοικητή, πράγμα απόλυτα κατανοητό και αναμενόμενο αφού ο στραγγαλισμός των περιφερειακών νοσοκομείων και η αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνολικά αποτελεί κυβερνητική δέσμευση και κατεύθυνση.
Η στέρηση του νέου χειρουργού, που προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να προσπεράσουν σαν προσωρινό διαχειριστικό μέτρο, ανοίγει το δρόμο για να ακολουθήσει και η χειρουργική κλινική το δρόμο της παθολογικής, που παραμένει ουσιαστικά κλειστή τρία χρόνια τώρα: η θέση του μόνιμου γιατρού άλλοτε θα καλύπτεται από επικουρικούς γιατρούς κι άλλοτε όχι, τα περιστατικά θα φεύγουν για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ή το Ηράκλειο, άνθρωποι θα ταλαιπωρούνται και θα κινδυνεύουν, ενώ η φθορά και η διάλυση θα απλώνεται σα γάγγραινα και οι γιατροί συναφών ειδικοτήτων, όπως οι αναισθησιολόγοι, θα απομακρύνονται κι αυτοί «εκεί που θα είναι πιο απαραίτητοι», μέχρι την οριστική κατάργηση της κλινικής, και τον πλήρη ακρωτηριασμό του νοσοκομείου που δεν θα έχει πια λόγο ύπαρξης.
Δίπλα στο τεράστιο αυτό νέο χτύπημα, μεθοδεύονται και άλλα πιο ύπουλα αλλά εξίσου επικίνδυνα πλήγματα, όπως η μεταφορά 30 κλινών από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο της Νεάπολης, μια νέα δηλαδή συρρίκνωση του Νοσοκομείου, αλλά και η διοικητική ενοποίηση των νοσοκομείων του Νομού που πρακτικά σημαίνει ότι όλη η διαχείριση των κουτσουρεμένων προϋπολογισμών και των λειψών υλικών θα γίνεται από την Κεντρική Διοίκηση, με προτεραιότητα, βέβαια, στην κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, που αυξάνουν όσο αποδυναμώνονται τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Νομού κι όσο μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση στην υγεία. Θα δούμε να επαναλαμβάνεται και να επεκτείνεται σε όλους τους τομείς η αφαίμαξη που βλέπουμε σήμερα σε επίπεδο γιατρών, προσωπικού και κονδυλίων, λειτουργική διάλυση ολόκληρων κλινικών και νοσοκομείων.
Με αυτά τα δεδομένα και με Κεντρικό Αίτημά μας να παραμένει η πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου μας με όλο το προσωπικό που απαιτείται και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, 
ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους του δήμου μας σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στο ΠΑΡΚΑΚΙ πίσω από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για να οργανώσουμε την ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τη ΔΡΑΣΗ μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΟ που θα κρεμαστούν στους ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ το ΣΑΒΒΑΤΟ 2/8 στις 19.30 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 3/8, στις 11.00 στο χώρο της ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ, πίσω από το Δημαρχείο. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis