Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση Μπρά - Πατεράκη για το λιμάνι της Σητείας

Image
Συνάντηση Μπρά - Πατεράκη για το λιμάνι της Σητείας
 clock 23:05 | 10/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

O Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης δέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννη Μπρα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα νέα - βάσει της σχετικής νομοθεσίας - δεδομένα για το μέλλον των λιμανιών που αφορούν και το λιμάνι της Σητείας.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Μπρας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στη Σητεία.
«Στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την ανάπτυξη των λιμανιών της Κρήτης ήταν και η συζήτηση που έγινε με τον κ. Πατεράκη. Το λιμάνι της Σητείας είναι ένα σημαντικό λιμάνι. Θα πρέπει να δούμε πώς μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο και καλύτερα και να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή. Νομίζω ότι μέσα από συνεργασία αυτό μπορεί να γίνει καλύτερα. Εξάλλου αποφασίστηκε και η σύσταση μίας επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει και θα συζητήσει λεπτομερώς σχετικά θέματα ώστε να δούμε πως στη συνέχεια μπορούμε κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε για να γίνει αυτό πραγματικότητα».

Η νέα νομοθεσία

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αλλαγή των δεδομένων στη νομοθεσία για το μέλλον των λιμανιών μέσα από τις διοικήσεις τους, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία ή Οργανισμούς Λιμένων.
«Θα πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός και να εξεταστεί αν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας μπορεί να παραμείνει σαν ξεχωριστή εταιρία ή να συνενωθεί με τον ΟΛΗ. Να δούμε με βάση ποιά λογική θα πρέπει να καθοριστεί το μέλλον του λιμανιού, της περιοχής μας για τα επόμενα χρόνια. Αυτά τα θέματα συζητήσαμε με τον κ. Μπρα, ανταλλάξαμε απόψεις για τα δεδομένα, αν ενταχθούμε σε μία μεγάλη ανώνυμη εταιρία σε επίπεδο Κρήτης ή σε μία εταιρία στην οποία μπορεί να μη συμμετέχουν όλα τα Λιμενικά Ταμεία.
Αποφασίσαμε να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση μέσα από μία επιτροπή που θα συστήσουμε σύντομα και που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πιο εξειδικευμένη συζήτηση σε αυτά τα θέματα, τα οποία δεν είναι απλά και στην ουσία θα καθορίσουν το μέλλον του λιμανιού της Σητείας. Υπάρχουν και καταληκτικές ημερομηνίες εντός των οποίων θα πρέπει να έχει αποφασίσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας τί θα γίνει στην συνέχεια, πού κι αν θα πρέπει να ενταχθεί.
Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα θέματα αυτά, έχει την τεχνογνωσία και τις επαφές που είναι απαραίτητες αυτήν την περίοδο για να μπορέσουμε να βάλουμε και το λιμάνι της Σητείας σε μία αναπτυξιακή τροχιά, που όλοι επιδιώκουμε», επεσήμανε ο κ. Πατεράκης.

 

πηγή:Ανατολή

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis