Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

'Αριστα δέκα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο! - Διάκριση και για το ΠΑΓΝΗ

Image
'Αριστα δέκα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο! - Διάκριση και για το ΠΑΓΝΗ
 clock 10:36 | 30/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο και άλλα 9 σε όλη την Ελλάδα άνω των 600 κλινών περιλαμβάνονται στη λίστα του Υπουργείου Υγείας για την υψηλή αποδοτικότητα –οικονομικά και λειτουργικά .Και το ΠΑΓΝΗ όμως από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα της χώρας  αφού κατατάσσεται στην κορυφή της αξιολόγησης με πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα «Σισμανόγλειο», «Αλεξάνδρα», «Ιπποκράτειο», Παναρκαδικό Τρίπολης και «Ερυθρός Σταυρός», το  «Παπαγεωργίου» (Θεσσαλονίκη), το Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός».

   Η λίστα αυτή παρουσιάστηκε από τον υπουργό Υγείας κ.Άδωνι Γεωργιάδη στη συνάντηση που είχε με τους Διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας ενώ αντίστοιχα παρουσιάστηκαν και τα 9 νοσοκομεία που «διακρίθηκαν» για τις χαμηλές επιδόσεις τους και συγκεκριμένα αυτά του Αιγίου, ΚΑΤ, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Θηβών, «Μαμάτσειο» Κοζάνης, «Κουτλιμπάνειο» Κοζάνης, Λειβαδιάς, «Ανδρέα Παπανδρέου» Ρόδου και Χαλκίδας.

Ικανοποιημένος ο Ν.Χαριτάκης

Σε δηλώσεις του στο e-kriti ο Διοικητής  Βενιζελείου – ΠΑΓΝΗ  κ. Νίκος Χαριτάκης  που συμμετείχε στη σύσκεψη με τον υπουργό ,εξέφρασε τη ικανοποίησή του που τα νοσοκομεία του Ηρακλείου προσφέρουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς αλλά παρουσιάζουν και πολύ καλά οικονομικά στοιχεία.Ο κ.Χαριτάκης επεσήμανε πάντως ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο να γίνουν ακόμα καλύτερες οι παρεχόμενες υπηρεσίες,στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης που εξυπηρετούν όλη τη νότια Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ.Γεωργιάδης «Όλα τα νοσοκομεία έχουν επιτύχει τους στόχους τους και είναι πολύ ευχάριστο αυτό».  Κάποια νοσοκομεία όμως -όχι και με ευθύνη πάντα της διοικήσεώς τους αλλά και για αντικειμενικούς λόγους- κουβαλούν δυσλειτουργίες από το παρελθόν, άρα δεν ξεκίνησαν όλα από την ίδια αφετηρία»συπλήρωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Πως έγινε η κατάρτιση της λίστας

Οι οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες όπως αυτοί καταγράφονται στο ESYnet αναφορικά με τις δαπάνες κάθε νοσοκομείου σε φάρμακα, υγειονομικό, ορθοπεδικό υλικό και αντιδραστήρια, υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης κ.α, καθώς και με την κίνηση ασθενών για νοσηλεία, χειρουργεία, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα, αποτέλεσαν τα εργαλεία της αξιολόγησης των ειδικών συμβούλων του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κκ. Νίκου Τσώλη και Βασίλη Αγγουρά, για την κατάρτιση της σχετικής λίστας.

Εκτός από τα μεγάλα νοσοκομεία και μικρές μονάδες περίθαλψης στην περιφέρεια  πήραν καλό «βαθμό» στη σχετική αξιολόγηση.

Στην κατηγορία  δυναμικότητας από 250 έως 400 κρεβάτια,τα 10 καλύτερα νοσοκομεία είναι: «Αχιλοπούλειο» Βόλου, «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης, «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κατερίνης, «Βοστάνειο» Μυτιλήνης, «Κωνσταντοπούλειο» Νέας Ιωνίας, «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Σε ακόμη πιο μικρά νοσοκομεία μέχρι 250 κλίνες την πιο υψηλή αποδοτικότητα είχαν τα Γενικά Νοσοκομεία Βέροιας, Διδυμότειχου, Δράμας, Κέρκυρας, Κορίνθου.

Λευτέρης Βαρδάκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis