Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Αθώοι και οι 9 για την εγκληματική οργάνωση στις Ατσιπάδες

Image
Αθώοι και οι 9 για την εγκληματική οργάνωση στις Ατσιπάδες
 clock 15:30 | 06/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης  η απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση των 220 κιλών χασίς στις Ατσιπάδες που είδε το φως της δημοσιότητας το Φλεβάρη του 2013. 
Σύμφωνα με την απόφαση, και οι 9 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Επίσης αθώος κρίθηκε ο 78χρονος για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν ενώ ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και ένοχος σε βαθμός πλημελλήματος για την κατοχή όπλων και φυσιγγίων. Ένοχος για τις ίδιες κατηγορίες κρίθηκε και ο 49χρονος, ο αδελφός του 45χρονου άνδρα.
Ένοχος για τη κλοπή ενός κινητήρα σκαφτικής μηχανής κρίθηκε ο πατέρας του 22χρονου, αθώος όμως για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και φυσιγγίων. Αθώος επίσης κρίθηκε και ο 22χρονος γιος του. 
Ο 31χρονος κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για κατοχή φυσιγγίων και αθώος για την κατηγορία της κλοπής αλυσοπρίωνος. Ο 21χρονος, αδελφός του 27χρονου, κρίθηκε αθώος για την κλεπταποδοχή, ένοχος για κατοχή όπλων και φυσιγγίων και ένοχος για κλοπή ξυλοκοπτικού. Τέλος ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο στη χώρα. 
Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Δικαστήριο για να αποφασιστεί το αν και σε ποιους θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Το ίδιο θα γίνει και για την ανακοίνωση των ποινών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό μόνο στον 49χρονο της υπόθεσης επειδή όπως είπε ήταν αρκετά συνεργάσιμος με τις αστυνομικές αρχές. 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis