Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Συνεχίζεται το "σίριαλ" με τις αναρρωτικές της Κρήτης - Εκκρεμούν 2.500 περιπτώσεις

Image
Συνεχίζεται το "σίριαλ" με τις αναρρωτικές της Κρήτης - Εκκρεμούν 2.500 περιπτώσεις
 clock 11:18 | 02/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Απίστευτη γραφειοκρατία και αρκετή δόση ασυνεννοησίας είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό για την έγκριση και πληρωμή των αναρρωτικών αδειών ασφαλισμένων της Κρήτης, που πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι μέχρι τον Πειραιά, προκειμένου να εξεταστούν από επιτροπή και να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί.  Για το σοβαρό αυτό θέμα, είχε γράψει από τις 14 Μαρτίου το ekriti.gr περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία περιέρχονται πολίτες, οι οποίοι εξαρτώνται οικονομικά από τα χρήματα που θα... πάρουν, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, να στέλνει τότε εξώδικη δήλωση προς τον πρόεδρο του ΠΕΔΥ κ. Δημήτρη Κοντό. 

Δείτε το εξώδικο:

 

Μία νέα διαμάχη για το θέμα, ξέσπασε σήμερα μεταξύ του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη και του προέδρου του ΠΕΔΥ κ. Δημήτρη Κοντού σε τηλεοπτική εκπομπή.  Οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι που ο ένας το πετάει στον άλλον, αφού σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, ο πρόεδρος του ΠΕΔΥ είπε ότι περιμένει από τους ΔΥΠΕάρχες να του στείλουν τις λίστες με τους γιατρούς που θα πλαισιώσουν και θα συστήσουν  τις επιτροπές, ενώ οι ΔΥΠΕάρχες απαντούν ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει παραχώρηση αρμοδιότητας από το υπουργείο στις ΔΥΠΕ και έπειτα να συστηθούν επιτροπές που θα εγκρίνουν τις αναρρωτικές άδειες.

Στην Κρήτη οι περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών που εκκρεμούν αγγίζουν τις 2.500 ενώ για το Ηράκλειο μόνο, ο αριθμός φτάνει τις 1.600 , τονίζει στο ekriti.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο οποίος μεταξύ άλλων διαμηνύει ότι αν τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει λύση ,  θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και τον πρόερδρο του ΠΕΔΥ κ. Δημήτρη Κοντό, προκειμένου μέσω "της νομικής οδού να λειτουργήσουν οι απαραίτητες επιτροπές που θα εγκρίνουν τη πληρωμή των δικαιούχων και να πάψουν πια να ταλαιπωρούνται και να στερούνται το αυτονόητο".

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, οι επιτροπές αυτές λειτουργούσαν μέχρι και πριν από εφτά μήνες στην Κρήτη και έκτοτε στον Πειραιά, εκεί δηλαδή που καταλήγουν και οι αναρρωτικές άδειες του νησιού. Στα γραφεία του Πειραιά υπάρχει απίστευτος συνωστισμός αναρρωτικών αδειών και είναι σχεδόν αδύνατον για κάποιον να πιάσει γραμμή στο τηλεφωνικό κέντρο ενώ πολλές φορές δεν απαντούν καθόλου, αναφέρει ο κ. Βαρδάκης. Από την πλευρά του, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, είπε ότι την Δευτέρα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, θα ζητήσει να περιέλθει η αρμοδιότητα για τη σύσταση επιτροπών στις ΥΠΕ.

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis