Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Image
Στην Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής
 clock 10:42 | 30/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Σήμερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Αντωνίου Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του ανεξάρτητου, πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Σε περίπτωση που το Σώμα ψηφίσει υπερ του αιτήματος των ανακριτριών τότε και οι 18 βουλευτές της ΚΟ του ακροδεξιού μορφώματος θα διώκονται – μεταξύ άλλων -  για το κακούργημα της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η τελευταία συζήτηση άρσης ασυλίας βουλευτών της ΧΑ (2.4.2014) ήταν «επεισοδιακή» καθώς δημοσιεύτηκε το βίντεο Κασιδιάρη – Μπαλτάκου.

Να σημειωθεί ότι επι της συγκεκριμένης ογκώδους δικογραφίας οι ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας και των προφυλακισμένων βουλευτών –Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά, Γ. Λαγού, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου, Στ. Μπούκουρα – για επιμέρους αδικήματα (οπλοκατοχή, αρχαιοκαπηλία κ.α.) και η συζήτησή τους στην Βουλή αναμένεται μετά τις ευρωεκλογές.

Επιπροσθέτως, στις 3 Μαΐου αναμένεται η απόφαση του πρώτου τμήματος του Αρείου Πάγου για το αν μπορούν βουλευτές της Χ.Α που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να θέσουν υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές. Η απόφαση αφορά ουσιαστικά την υποψηφιότητα του Ηλ.Κασιδιάρη για την Αθήνα, του Ηλ. Παναγιώταρου για την περιφέρεια Αττικής και του Αρτ. Ματθαιόπουλου για τη Θεσσαλονίκη. Απόφαση στην οποία μπορεί να παίξει ρόλο και το αν έως τότε η Βουλή θα έχει εγκρίνει την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως έχουν ζητήσει οι ανακριτές. 

Στις 11 Μαΐου αναμένεται η απόφαση επί του κομματικού καταστατικού που έχει κατατεθεί για τις ευρωεκλογές. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis