Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Αγανάκτησαν και βγήκαν στους δρόμους για τα έργα που δεν τελειώνουν

Image
Ηράκλειο: Αγανάκτησαν και βγήκαν στους δρόμους για τα έργα που δεν τελειώνουν
 clock 10:25 | 30/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε δίωρη κατάληψη της διασταύρωσης Μπαντουβά - Γερωνυμάκη προχώρησαν το πρωί, κάτοικοι στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι στην μεγάλη καθυστέρηση - όπως λένε - της ολοκλήρωσης των έργων στους δρόμους της περιοχής. Σύμφωνα με τους ίδιους, η πρόσβαση στα σπίτια της περιοχής γίνεται με μεγάλη δυσκολία και με κίνδυνο κάποιος να χτυπήσει. Επίσης τονίζουν ότι, όπου και να απευθύνθηκαν βρήκαν τις πόρτες κλειστές. Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στους δρόμους αυτούς διεκόπη, και οι οδηγοί έπρεπε να αλλάξουν κατεύθυνση.

'Όπως λένε κυρίως κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και έχει χρονοδιάγραμμα 18 μήνες. Για να φτιάξουν 150 μέτρα, λένε, χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες ενώ συνεχίζουν καταγγέλλοντας μικροτραυματισμούς παιδιών ενη ώρα παιχνιδιού. 

Το ekriti.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Δημήτρη Σπυριδάκη ο οποίος μιλώντας για το θέμα αυτό τόνισε πως από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για τη συνέχιση του έργου και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων των κατοίκων. Περιμένουμε να γίνει η υποκατάσταση του αναδόχου για το έργο αυτό η οποία θα λύσει τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, δήλωσε ο κ. Σπυριδάκης.

Οι κάτοικοι  εξέδωσαν και ανακοίνωση μέσα στη οποία τονίζουν: 

Αγαπητοί γείτονες,

Επειδή αυτή η κοροϊδία με την απελπιστική καθυστέρηση του έργου της διαμόρφωσης των οδών Μπαντουβά και Γερωνυμάκη δεν πάει άλλο.

Επειδή μήνες τώρα, η πρόσβαση στα σπίτια μας γίνετε μετ’ εμποδίων και κινδύνων για τη σωματική μας ακεραιότητα.

Επειδή ο ρυθμός χελώνας για την ολοκλήρωση του έργου, θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα μαγαζιά  και σε ρήμαγμα τη γειτονιά μας.

Και τελικά επειδή όπου κι αν απευθυνθήκαμε (εργολάβο, δήμαρχο, αντιδήμαρχο)  βρήκαμε κλειστές πόρτες.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη συμβολική κατάληψη, για δύο ώρες, της διασταύρωσης Εμμ. Μπαντουβά & Γερωνυμάκη την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 10 το πρωί.

Πατέλλες

29  Απριλίου  2014

Οι κάτοικοι της γειτονιάς

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis