Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Διεθνής συνάντηση στη Χερσόνησο για την εξοικονόμηση ενέργειας - νερού

Image
Διεθνής συνάντηση στη Χερσόνησο για την εξοικονόμηση ενέργειας - νερού
 clock 18:37 | 01/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Χερσονήσου η 4η  Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος E2STORMED της κλάσης MED.Κατά τη συνάντηση των εταίρων συνεδρίασε η κατευθυντήρια επιτροπή του προγράμματος με σκοπό την  παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος  και η πιλοτική επιτροπή του προγράμματος με σκοπό την παρακολούθηση των πιλοτικών δράσεων στις πόλεις που συμμετέχουν.  Στη συνάντηση εργασίας πήραν μέρος εκπρόσωποι από το Πολυτεχνείο Βαλένθια, Ισπανία,Κοινότητα Γκράνα & Μάϊρα (Ιταλία),Δήμος Μπεναγκουασίλ (Ισπανία),Δήμος Πίζας (Ιταλία),Ένωση Δήμων Μάλτας (Μάλτα), Πανεπιστήμιο του Αμπερτεϋ, Νταντή (Ηνωμένο Βασίλειο) Παλαιά Βασιλική πρωτεύουσα του Σετινιε (Μαυροβούνιο,)Δήμος του Ζάγκρεμπ (Κροατία).

Τις εργασίες άνοιξε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες μίλησε στη συνέχεια για τη σπουδαιότητα με την οποία επιλαμβάνεται ο Δήμος θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκπαιδεύτηκαν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χερσονήσου, της ΔΕΥΑΧ καθώς και στελέχη άλλων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης όμβριων υδάτων. 

Το πρόγραμμα E2STORMED (βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον κύκλο του νερού μέσω χρήσης καινοτόμων πρακτικών στη διαχείριση των όμβριων υδάτων σε έξυπνες Μεσογειακές πόλεις) έχει σαν σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον κύκλου του αστικού νερού και σε κτήρια, με την προώθηση της χρήσης καινοτόμων λύσεων για τα όμβρια ύδατα όπως τα «Αειφόρα Συστήματα Διαχείρισης Όμβριων Υδάτων» (Sustainable Drainage Systems S.U.D.) στις Μεσογειακές πόλεις. Τα «Αειφόρα Συστήματα Διαχείρισης Όμβριων Υδάτων» είναι μια προσέγγιση οικονομικά αποδοτική και διαχρονική για τις ανάγκες υποδομών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να αναλύσει τις επιπτώσεις αυτών των συστημάτων στην αστική ενεργειακή απόδοση. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis