Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δίκη στελέχη της Energa και Hellas Power για το σκάνδαλο της ΔΕΗ

Image
Σε δίκη στελέχη της Energa και Hellas Power για το σκάνδαλο της ΔΕΗ
 clock 18:11 | 04/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

 

Την παραπομπή σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 19 στελεχών των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER, διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση μεγάλων χρηματικών ποσών που οι κατηγορούμενοι δεν απέδωσαν στο Δημόσιο και φέρονται να φυγάδευσαν στο εξωτερικό.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, με το βούλευμά του το Συμβούλιο παραπέμπει τους 19 κατηγορούμενους, οι οποίοι ήταν αρχικά 25, με βαριές κατηγορίες που τους φέρνουν αντιμέτωπους ακόμη και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς η βασική κατηγορία που τους βαρύνει και αφορά σε υπεξαίρεση, είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. 

  Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των υπόλογων στελεχών των δύο εταιρειών, αφορά πλην της υπεξαίρεσης και στις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

  Το βούλευμα ορίζει, ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη τα έξι μέλη του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis