Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εξελίξεις στα δημοτικά - Πώς διαμορφώνεται ο "χάρτης" των υποψηφίων

Image
Ηράκλειο: Εξελίξεις στα δημοτικά - Πώς διαμορφώνεται ο "χάρτης" των υποψηφίων
 clock 13:42 | 17/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Με το Γιάννη Κουράκη να μην έχει ανοίξει επισήμως τα χαρτιά του, ο Βασίλης Λαμπρινός ανακοινώνει την υποψηφιότητά του την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα "Ανδρόγεω", σε μία εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης που θα ηγηθεί, έχοντας στο πλευρό του τους Γρηγόρη Πασπάτη, Πέτρο Ινιωτάκη και Νικήτα Δολαψάκη. Δεδομένη και ξεκάθαρη επίσης είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Λυγερού με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον προεκλογικό του αγώνα συνεχίζει και ο Μανώλης Συντυχάκης, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης ανακοίνωσε το Σ/Κ ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για το δήμο Ηρακλείου, όπως έγραψε το ekriti. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παρασύρης σημειώνει:

«Με τις συνθήκες που διαμορφώνονται γύρω απ’ τις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Ηρακλείου, ένα επιπλέον ψηφοδέλτιο και μια δική μου υποψηφιότητα θα ενέτεινε περαιτέρω την πόλωση.»

Ερωτηματικό παραμένει η στάση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας στα δημοτικά δρώμενα του Ηρακλείου. Η κίνηση θα συνεδριάσει το βράδυ της Τρίτης για να καθορίσει τη στάση της εν όψει των εκλογών του Μαΐου, και ο πρόεδρος της Κώστας Βαρβεράκης, θα επιδιώξει να οριστικοποιηθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η παράταξη εμφανίζεται... τριχοτομημένη: Μία ομάδα υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Βασίλη Λαμπρινού, μία δεύτερη τάσσεται στο πλευρό του Ηλία Λυγερού και η τρίτη προτείνει Γιάννη Κουράκη.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Περυσινάκης συνεχίζει τις κινήσεις για συγκρότηση ψηφοδελτίου προκειμένου να ηγηθεί συνδυασμού, και από το περιβάλλον του πρώην αντιδημάρχου, διαρρέεται ότι η οπισθοχώρηση του Φραγκίσκου Παρασύρη θα κάνει καλό στην παράταξη, καθώς πολλοί συνέδεαν τις δύο υποψηφιότητες. Οι όποιες ανακοινώσεις του κ. Περυσινάκη πάντως, θα γίνουν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Λαμπρινού.

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Στάση Πληρωμών, η γνωστή κίνηση που κάθε Τετάρτη δίνει ραντεβού έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου για να αποτρέψει πλειστηριασμούς, απευθύνει κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στο εργατικό κέντρο την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, για τη δημιουργία ενός δυναμικού κινήματος, μέσω της συγκρότησης ενός "λαϊκού ψηφοδελτίου χωρίς κομματικές υπαγωγές, με στόχο την διεκδίκηση του Δήμου Ηρακλείου".

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis