Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Σκληρά παζάρια από ξένους για την αγορά ακινήτων στην Κρήτη

Image
Σκληρά παζάρια από ξένους για την αγορά ακινήτων στην Κρήτη
 clock 10:36 | 15/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Αποφασισμένοι να αγοράσουν σχεδόν... τζάμπα ακίνητο στην Κρήτη, εμφανίζονται Ρώσοι και άλλοι ξένοι, οι οποίοι προβάλλουν το επιχείρημα της κρίσης για να χαμηλώσουν κι άλλο, οι ήδη χαμηλές τιμές.

Σε δηλώσεις της στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος των μεσιτών ανατολικής Κρήτης Αρτεμη Μαυράκη, επεσήμανε το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από Ρώσους κυρίως, για την αγορά εξοχική κατοικίας, ή μεγάλων παραθαλάσσιων οικοπέδων προκειμένου να κατασκευαστούν μεγάλα σπίτια, ωστόσο η προσφορά που κάνουν είναι χαμηλότερη κατά 40% από τις ισχύουσες τιμές! Μάλιστα όταν ανακοινώνεται από τον μεσίτη το ποσό και ξεκινά η "διαπραγμάτευση", οι Ρώσοι υποψήφιοι πελάτες, θεωρούν αυτονόητες τις πολύ χαμηλές τιμές, καθώς η χώρα μας "βρίσκεται σε κρίση".

Ο νομός με τη μεγαλύτερη ζήτηση από πλευράς Ρώσων, είναι ο νομός Χανίων.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από Κινέζους, οι οποίοι όμως εστιάζουν σε μεγάλα λιόφυτα, άνω των 500 ή και 1.000 στρεμμάτων, που δύσκολα όμως βρίσκονται στην Κρήτη, λόγω των μικρών κλήρων. Παράλληλα ενδιαφέρονται και για μεγάλα ελαιουργεία, με προφανή στόχο την εκμετάλλευση και εμπορία ελαιολάδου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα έγινε μία τέτοια αγορά στην Πελοπόννησο.

'Οπως υπογράμμισε η κ. Μαυράκη, το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον, δεν μεταφράζεται αυτόματα και σε συμβόλαια, καθώς οι ξένοι πελάτες βολιδοσκοπούν την κατάσταση.

'Οσον αφορά το ντόπιο ενδιαφέρον αυτό είναι μικρό, και οι όποιοι υποψήφιοι αγοραστές έχουν χαμηλώσει τα "στάνταρντ" ζητώντας μικρότερα και παλαιότερα σπίτια, αρκεί να είναι φθηνά. Οι εμπορικές τιμές στο Ηράκλειο έχουν πέσει κατά 20-25% και σε επίπεδο νησιού 30-35%.

Η κ. Μαυράκη εκτίμησε ότι η κτηματαγορά θα επανέλθει σε 2 με 3 χρόνια, τονίζοντας ότι η άγρια φορολόγηση έχει βυθίσει σε ύφεση και αυτό το κομμάτι της οικονομίας.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis