Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

40 ημέρες χωρίς τον Μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Image
Νεκτάριος
 clock 13:40 | 22/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από την εκδημία του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριου, ο οποίος εκοιμήθη στις 15 του Οκτώβρη μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Για το λόγο αυτό τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 40ημερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης γεννήθηκε στο Καταλαγάρι Ηρακλείου το 1951.

Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Αρχανών και στην συνέχεια φοίτησε στο Ανώτερο Φροντιστήριο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Ύστερα φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1975.

Το 1970 εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη. Το 1971, χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1972 Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Ευγένιο. Υπηρέτησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ως Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σταυροφόρων, ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και τέλος ως Πρωτοσύγκελος. Επίσης δίδαξε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης.

Στις 6 Οκτωβρίου 1990, εξελέγη από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, η χειροτονία του τελέσθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1990, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μήνα Ηρακλείου.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis