Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστό το διαβατήριο του τρομοκράτη που πέρασε από τη Λέρο

Image
διαβατηριο,προσφυγες
 clock 08:09 | 16/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Πλαστό  αποδεικνύεται το διαβατήριο που βρέθηκε κοντά στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι. Τη δήλωση για την πλαστότητα του εγγράφου που είχε καταγραφεί στη Λέρο,  έκανε το βράδυ της Κυριακής η Γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, όπως γράφει η εφημερίδα Μοντ. 

Η διαπίστωση ότι το διαβατήριο είναι πλαστό αλλάζει τα δεδομένα. Το βασικό σενάριο που τώρα ενισχύεται, είναι οι τζιχαντιστές να έφεραν επίτηδες μαζί τους ένα πλαστό συριακό διαβατήριο, σε μια προσπάθεια να ενοχοποιήσουν τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Συρία και καταφεύγουν στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το διαβατήριο παρέμεινε σε όλη τη διαδρομή του μέχρι το Παρίσι στα χέρια του προσώπου που το κατείχε όταν μπήκε στην Ελλάδα και ταυτοποιήθηκε στη Λέρο. 

Σημειώνεται, ότι ο έλεγχος των διαβατηρίων στα σημεία καταγραφής των προσφύγων και των μεταναστών γίνεται «με το μάτι» και μόνο εφόσον ένα ταξιδιωτικό έγγραφο θεωρηθεί ότι μπορεί να είναι πλαστό εξετάζεται από ειδικά μηχανήματα.

Το συγκεκριμένο διαβατήριο, για το οποίο οι ελληνικές αρχές δήλωναν με βεβαιότητα ότι ήταν γνήσιο, φαίνεται ότι ήταν εξαιρετικά καλής ποιότητας πλαστό, αφού και οι γαλλικές αρχές χρειάστηκαν δύο ημέρες για να το διαπιστώσουν. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισήμανε την Κυριακή πως το διαβατήριο φαίνεται πως ανήκει σε έναν 25χρονο σύρο με ονοματεπώνυμο Αχμέντ Αλμοχαμάντ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, αφού ταξίδεψε στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία, μαζί με 198 άτομα.

Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τρεις από τους επτά νεκρούς δράστες των επιθέσεων. Ο ένας είναι Γάλλος αλγερινής καταγωγής που ζούσε στο Παρίσι και οι άλλοι δυο Γάλλοι που διέμεναν στο Βέλγιο.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis