Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες οι νεκροί μετανάστες σε νέες ναυτικές τραγωδίες ανοιχτά της Χίου

Image
λιμενικό σώμα
 clock 19:08 | 11/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Άλλοι τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σήμερα στα ανοιχτά της Χίου, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά παράλια, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων μέσα σε μία ημέρα στα 18, ανακοίνωσε η τουρκική ακτοφυλακή.

Το πλοιάριο, που μετέφερε συνολικά 28 ανθρώπους, είχε αποπλεύσει από την περιοχή Καραμπουρούν στην επαρχία της Σμύρνης. Οι τέσσερις από τους επιβάτες του πνίγηκαν, άλλοι δύο αγνοούνται αλλά οι υπόλοποι διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές. Οι συνθήκες του ναυαγίου δεν έχουν διευκρινιστεί.

Το πρωί έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 7 παιδιά, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 42 επιβάτες είχε αποπλεύσει τη νύχτα από την περιοχή του Αϊβατζίκ. Τα ξημερώματα, ενώ κατευθυνόταν προς τη Λέσβο, ανατράπηκε από μια ριπή ανέμου με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 14 από τους επιβάτες του. Οι υπόλοιποι 27 διασώθηκαν ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη που αγνοείται.

«Το σκάφος πιθανότατα βυθίστηκε επειδή χτύπησε σε βράχους. Είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και άρχισε να μπάζει νερά όμως οι επιβάτες του αποφάσισε να συνεχίσουν την πορεία τους", δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Τσανάκαλε, Χάμζα Ερκάλ. "Προφανώς στη συνέχεια έκαναν στροφή (σ.σ. για να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια) όμως βυθίστηκε πριν προλάβουν να φτάσουν στην ακτή», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis