Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κίβινεν: Το Ευρωπαϊκό Σχολείο πρέπει να παραμείνει στο Ηράκλειο

Image
genikos3.jpg
 clock 15:00 | 10/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά στα χρονικά ο Γενικός Γραμματέας όλων των Ευρωπαϊκών Σχολείων της Ε.Ε., Κάρι Κίβινεν, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύσεις στο σοβαρά θέματα που προέκυψαν με το Ευρωπαϊκό Σχολείο. Ο κ. Κίβινεν που βρέθηκε στη Λότζια, εξέφρασε μερικές από τις απορίες του ως προς το τι θέλει πραγματικά το Ηράκλειο αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Σχολείο και πως αν το θέλει, πρέπει να το αποδείξει. Ο Γενικός Γραμματέας, από σήμερα όπως είπε, θα είναι και αυτός μέλος της αντίστασης για να μην φύγει το Σχολείο από την Ελλάδα και το Ηράκλειο. Θεωρεί παράλογο, όπως είπε, το πως η τοπική αρχή έχει αφήσει την κατάσταση να φτάσει σε αυτό στο σημείο.

genikos4.jpg

genikos4.jpg, by gpapadakis

genikos2.jpg

genikos2.jpg, by gpapadakis

Ο Γενικός Γραμματέας, σχολίασε πως το Ευρωπαϊκό Σχολείο είναι ένα δημόσιο Σχολείο και ότι κατέβηκε για να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με στόχο να να τα μεταφέρει στον υπουργό Παιδείας με τον οποίο αναμένεται να έχει συνάντηση την Τετάρτη. 
Ο κ. Κίβινεν, που σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε αυστηρός, τόνισε πως αν το Ηράκλειο θέλει να έχει Ευρωπαϊκό Σχολείο θα πρέπει να κάνει μία σειρά από πράγματα. Δεν είναι επιτρεπτό, είπε ο κ. Κίβινεν, παιδιά που δίνουν εξετάσεις για το απολυτήριο να μην έχουν κάνει ακόμη μάθημα Χημείας.

genikos.jpg

genikos.jpg, by gpapadakis

Στόχος, ανέφερε ο ΓΓ, είναι ο ENISA να παραμείνει στο Ηράκλειο και αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι μία έγκαιρη στελέχωση του σχολείου και να αναγνωριστεί το απολυτήριο ως κλειδί για την είσοδο των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis