Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Αν εκλεγώ δεν θα ψηφίσουμε κανένα φορολογικό μέτρο

Image
Μεϊμαράκης
 clock 09:17 | 08/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε απόψε από τα Ιωάννινα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Ήπειρο και τόνισε πως είναι μύθος ότι η Αριστερά έχει κοινωνική ευαισθησία.
Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, για πρώτη φορά υπάρχει αβεβαιότητα, αγωνία για τον Έλληνα πολίτη και αστάθεια, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική στα μέτωπα της Οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας και των εθνικών θεμάτων.
Η κυβέρνηση αθετεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και μπλοκάρει τις επενδύσεις, υποστήριξε, ενώ εστίασε τα βέλη του προσωπικά στον πρωθυπουργό και είπε πως «πήγε απροετοίμαστος, αδιάβαστος στη συνέντευξη με τον Κλίντον». Επισήμανε πως αντί να φέρει επενδύσεις, προέβαλε προσκόμματα, σε αντίθεση με τα θετικά βήματα, το μεγάλο κοινωνικό έργο και την προσφορά, που σημειώθηκαν την περίοδο της συγκυβέρνησης.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κράτος και η πολιτική πρέπει να στηρίζει τους αδύναμους, και με τη ΝΔ οι αδύναμοι είχαν τον γιατρό, το φάρμακο, δεν πλήρωναν 23% στην Παιδεία».
Ανεβάζοντας τους τόνους υπογράμμισε: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί ένας μύθος, ότι η αριστερά έχει κοινωνική ευαισθησία, αυτό έχει καταρρεύσει σε όλες τις δημοκρατίες στην Ευρώπη, μόνο εδώ ακόμη νομίζουν ότι η αριστερά μπορεί να υπηρετήσει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Για να κάνεις κοινωνική πολιτική πρέπει να έχει πλεόνασμα, αύξηση εισοδήματος και πλούτο στη χώρα. Γι’ αυτό βροντοφωνάζω, πως μόνο με τις αρχές της ΝΔ υπάρχει κοινωνική πολιτική για τους αδύναμους Έλληνες πολίτες».
Επίσης, επανέλαβε πως τον Αύγουστο του 2015 η ΝΔ ψήφισε τη συμφωνία και τους στόχους, όχι τα κυβερνητικά μέτρα ύφεσης που φέρουν, όπως τόνισε, «την υπογραφή του Τσίπρα και του Καμμένου, και όχι της ΝΔ».
«Εάν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα μέτρο φορολογικό, γιατί έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων» είπε, ενώ υποστήριξε πως οι κυβερνητικές πολιτικές επιβαρύνουν την ψυχολογία της κοινωνίας και ότι από τον Ιανουάριο και μετά ο κ. Τσίπρας «πυροβολεί τα πόδια της χώρας» και πως «όσο επικίνδυνος ήταν με το "όχι" σε όλα, είναι περισσότερος επικίνδυνος με το "ναι" σε όλα».
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστρεψε τα βέλη του και στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για την πρόσφατη τοποθέτησή του στο ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων. «Ο κ. Φίλης είναι επικίνδυνος», είπε και επισήμανε ότι πρέπει να ανασκευάσει. Αν δεν θέλει αυτό, συμπλήρωσε, θα πρέπει να αλλάξει υπουργείο. «Αν είναι δυνατόν ο υπουργός Παιδείας να μιλά για εθνοκάθαρση και να αναστρέφει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994, που την αναγνώρισε ως γενοκτονία και εμείς παλεύουμε για τη διεθνή αναγνώριση του ζητήματος» ανέφερε.
Η ΝΔ, σημείωσε, εξετάζει και το σενάριο, που είναι και το πιο πιθανό, όπως το χαρακτήρισε, ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Τουρκία, «να είναι ενδοτικό ευχάριστο μήνυμα στον Ερντογάν και στους Τούρκους». Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα δεχτούμε την οποιαδήποτε έκπτωση στα εθνικά μας ζητήματα. Εκεί θα είμαστε αμείλικτοι, εκεί θα σταθούμε όρθιοι, εκεί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη». Παράλληλα, ανέφερε ότι, «ούτε δεξιά ούτε αριστερή είναι ιστορία της Ελλάδος και τιμάμε όσους αγωνίστηκαν», ως απάντηση, «σε ορισμένους από την κυβέρνηση που με αφορμή εθνικά ζητήματα μάς χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς».
Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την αντίθεση του στη διεξαγωγή ντιμπέιτ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, αλλά για μία εσωκομματική νεοδημοκρατική διαδικασία. Μάλιστα, τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν τα εν οίκω να βγουν στην τηλεόραση» και προσέθεσε πως οι υποψήφιοι δεν είναι μεταξύ τους αντίπαλοι και θεωρεί πως αντιπαράθεση έχουν να κάνουν με τον κ. Τσίπρα. Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η διαδικασία θα τον αναδείξει επόμενο αρχηγό της ΝΔ και προανήγγειλε πως στην επόμενη συνδιάσκεψη θα επαναφέρει τον πυρσό στο έμβλημα του κόμματος και θα «ξανανάψει η δάδα», γιατί όπως είπε, «τιμάμε την ιστορία μας».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis