Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ν. Ηγουμενίδης: ΣΥΡΙΖΑ και αγρότες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας (βίντεο)

Image
νίκος ηγουμενίδης
 clock 12:55 | 06/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης (5.11.2015) στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα αναφέρθηκε στο θέμα της αναπροσαρμογής του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και κατ’ επέκταση στη σημερινή κατάσταση στον αγροτικό τομέα. 

Αφού υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διάταξη του Πολυνομοσχεδίου για το αγροτικό πετρέλαιο αποσαφηνίζει μια διάταξη που έχει ήδη ψηφιστεί με το τρίτο Μνημόνιο,  αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει κληρονομήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στα μέτρα που λαμβάνει για τα αντιμετωπίσει. 

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Κληρονομήσαμε την τελεσίδικη απόφαση των δανειστών μας να επιστρέψουμε πρόστιμα και καταλογισμούς πάνω από 3 δισεκατομμύρια, σαν αποτέλεσμα της κάκιστης διαχείρισης των κοινοτικών πόρων από την δεκαετία του ’90. Πώς το αντιμετωπίζουμε; Επιδιώκουμε να μετριαστούν σημαντικά τα πρόστιμα και οι καταλογισμοί, να αποπληρωθούν σε βάθος χρόνου και σίγουρα να μην πληρώσουν γι’ αυτά οι αγρότες, οι οποίοι σε τελική ανάλυση δεν ευθύνονται γι’ αυτήν τη διαχείριση».

Ο βουλευτής Ηρακλείου μετέφερε τις προτάσεις από τις συζητήσεις με τους αγρότες, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μεταξύ αυτών, το κόστος μεταφοράς και των πρώτων υλών αλλά και των παραγόμενων προϊόντων, που είναι δυσανάλογα υπέρογκο στη νησιωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, αλλά και το θέμα των αλλοδαπών εργατών, οι οποίοι δεν έχουν ΑΜΚΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν νόμιμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην απώλεια εσόδων και για το κράτος συνολικά. 

Αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του αγροτικού τομέα που θα στοχεύει στη διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας, στην ανταγωνιστικότητα της αγροτικής παραγωγής, στη συγκράτηση και στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, καθώς και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στην ύπαιθρο. 

Ο Νίκος Ηγουμενίδης επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η θέση μας είναι να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο βασικός άξονας, τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια και στους αγρότες, σύμφωνα με την πραγματική φοροδοτική τους ικανότητα». Και τόνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια «ώστε να παραμείνει ζωντανός ο κύριος βραχίονας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, η γεωργία και το στήριγμά της, ο αγροτικός κόσμος» και πως η προϋπόθεση για την επιτυχία είναι «ΣΥΡΙΖΑ και αγρότες να δυναμώσουμε την αγωνιστική μας ενότητα».
Παρακολουθείστε το βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Ηγουμενίδη στη Βουλή

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis