Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο για τον ΦΠΑ εκπαιδευση - Οι εξελίξεις με την πρώτη κατοικία

Image
δήλωση ΦΠΑ
 clock 20:42 | 04/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Εντείνονται οι διεργασίες για την επίλυση δύο “καυτών” ζητημάτων, αυτό του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και εκείνο της προστασίας της πρώτης κατοικίας, λίγα 24ωρα πριν από την ερχόμενη Δευτέρα που θα διεξαχθεί το Eurogroup.

​Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο της επιβολής φόρου, κοντά στο 5% σε τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, διασφαλίζοντας έτσι περίπου 500 εκατ. ευρώ, με στόχο να ξεπεράσει τον σκόπελο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση και στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου που βρίσκεται σε εξέλιξη εξετάζεται ένα νέο σχέδιο που θα προστατεύει τις πρώτες κατοικίες σε ποσοστό 70%, λίγο πιο χαμηλά δηλαδή από την τελευταία ελληνική πρόταση.

Το εν λόγω σχέδιο θα παρουσιαστεί στους θεσμούς σε τηλεδιάσκεψη που αναμένεται να γίνει απόψε ή το αργότερο αύριο το μεσημέρι. Κυβερνητικές πηγές πάντως εκτιμούν πως μέχρι τη Δευτέρα θα βρεθεί κοινός τόπος με τους θεσμούς.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis