Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Τζιτζικώστας: Λύση ήττας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Image
τζιτζικωστας
 clock 11:31 | 04/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

«Θέλουν να κερδίσουν χρόνο (σ.σ. στην κυβέρνηση) με μια μεταβατική λύση, τύπου Μεϊμαράκη».

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είναι λύση ήττας».

«Η ΝΔ πρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα. Με τον Μεϊμαράκη μπορούμε να κρατήσουμε κάποιες δυνάμεις, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το άλμα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης δεν διεκδικεί την ψήφο του κόσμου, την απαιτεί και αυτό είναι ασέβεια προς όλους». «Ο κύριος αντίπαλος είναι έξω από την παράταξη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει την αλλαγή στη ΝΔ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Βορειοελλαδίτης πολιτικός απάντησε πως δεν έχει τη στήριξη κανενός. 

«Η θέληση του κόσμου να αλλάξουμε, είναι που με στηρίζει, δεν εκφράζω πολιτικά υποσύνολα της παράταξης» δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε: «Δεν πηγαίνω κόντρα στην ιστορία της παράταξης την έχω υπηρετήσει και δεν έχω λείψει ποτέ. Πάω κόντρα σε νοοτροπίες, όχι σε πρόσωπα, αυτές που έχουν συρρικνώσει την παράταξή μας. Είμαι υπερήφανος για την παράταξη».

Για το ζήτημα της συμμετοχής του στις εκλογές της ΝΔ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, μιλώντας στον Σκάι ο διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος σχολίασε: 

«Aν θεωρούσα ότι είναι μειονέκτημα ο εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός δεν θα συμμετείχα σε αυτό. Η ΝΔ έχει άξια στελέχη και μπορεί να ανταποκριθεί... Ποτέ δεν έχανε η ΝΔ στη Βουλή, στην κοινωνία έχει χάσει τις μάχες».

Σημείωσε, επίσης, πως αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ «δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο στη Βουλή. Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ορίσω δυο αντιπροέδρους. Ο ένας θα έχει την ευθύνη του συντονισμού και ο άλλος την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας, δεν θα πάμε ξανά απροετοίμαστοι θα έχουμε λύσεις παντού και θα έχουμε να προτείνουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis