Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρος και στο KINO στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Image
ΚΙΝΟ
 clock 11:27 | 03/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στα νέα ισοδύναμα που προκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών δεσπόζει τώρα και η φορολόγηση του παιχνιδιού του ΟΠΑΠ το ΚΙΝΟ.

Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πωε σχεδιάζει να επιβάλει 0,05 ευρώ φόρο στην κάθε στήλη ώστε να μπορέσει να βρει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23%. Έτσι η κάθε στήλη θα κοστίζει 0,55 ευρώ.  

Η κυβέρνηση υπολογίζει με τη φορολόγηση του ΚΙΝΟ να εισπράξει 260 εκατομμύρια από τα 400 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να βρει για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Στη χθεσινή σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, με την παρουσία των Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Παππά, Τσακαλώτου και Γεροβασίλη, έπεσε στο τραπέζι η φορολόγηση του ΚΙΝΟ και συγκεκριμένα με 5 λεπτά τη στήλη.

Με δεδομένο ότι πέρυσι παίχτηκαν 4,5 δισ. στήλες το μέτρο μπορεί να επιφέρει στα δημόσια ταμεία περί τα 225 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο το θέμα σκοντάφτει στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ δεν είναι πλέον δημόσια εταιρεία αλλά ιδιωτική.

Χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει με ευαισθησία το θέμα της επιβολής του 23%» και ήδη καταλήγει  σε συγκεκριμένα ισοδύναμα. «Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λύσεις στο ζήτημα», είπε ο κ. Φίλης που επανέλαβε ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν ήταν ιδέα της κυβέρνησης.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis