Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση για το προσφυγικο από τη Νέα Δημοκρατία

Image
προσφυγες_Ειδομένη
 clock 22:08 | 02/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Επίκαιρη Επερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εξωτερικών με θέμα την άμεση αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος κατέθεσαν σήμερα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Με την επερώτηση αυτή, αναδεικνύονται οι πρόσφατες πολιτικές αστοχίες και οι διαρκείς αυτοσχεδιασμοί της Κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό, εξαιτίας των οποίων η Ελλάδα, με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, μετατρέπεται σε μία απέραντη “αποθήκη ψυχών”, υπονομεύοντας και παραγνωρίζοντας την κοινή απαίτηση όλων για αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενόψει των εξελίξεων αυτών, καλούνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν με ποιο σκεπτικό ανέλαβε η Κυβέρνηση τη δέσμευση για την παραμονή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα, κατά την στιγμή μάλιστα που υφίσταται σοβαρός κίνδυνος να εγκλωβιστεί ένας τεράστιος αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ένεκα των συνοριακών ελέγχων και των αναμενόμενων περιορισμών στη μετακίνηση των προσφύγων από τρίτες χώρες.

Τίθεται περαιτέρω σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την πολιτική των επαναπροωθήσεων των μη δικαιουμένων πολιτικού ασύλου λάθρα εισελθόντων στην Χώρα αλλοδαπών, ενώ καυτηριάζεται έντονα η πρόθεση της Κυβέρνησης για δημιουργία «hot spot» μόνον σε νησιά που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αγνοώντας τις αρνητικές επιπτώσεις τους στον τουρισμό και στην οικονομία.

Τέλος, οι Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν, για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση πάνω στο όλο ζήτημα και κυρίως για το σχεδιασμό της δημιουργίας κέντρων παραμονής και καταγραφής των αλλοδαπών.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis