Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 30 έως 200 ευρώ οι επιβαρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας

Image
αυτοκίνητα
 clock 20:38 | 31/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Δεδομένο θεωρείται πλέον ότι φέτος τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι... φουσκωμένα, σε σύγκριση με το ποσό που πλήρωσαν πέρυσι οι οδηγοί.

Οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 30 έως 200 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» και αυτές θα αφορούν φορολογούμενους που έχουν υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών.

Εξετάζεται επίσης η επιβολή τελών κυκλοφορίας στο μισό των αντίστοιχων βενζινοκίνητων για τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. μεσαίου κυβισμού, τα οποία είχαν μηδενικά τέλη λόγω εκπομπής χαμηλών ρύπων. Οι επιβαρύνσεις θα επιβληθούν μέσω των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Ηδη ο Τρύφων Αλεξιάδης σε δηλώσεις του έχει προαναγγείλει την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθούν από φέτος οι απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας που ισχύουν για τα αυτοκίνητα των παραπάνω τύπων. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη αύξησης των τελών για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που είναι ακριβά, όπως για παράδειγμα τα καινούργια μεγάλου κυβισμού ή τα μεταχειρισμένα μεγάλου κυβισμού που εξακολουθούν να πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εισηγήσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν:

1) Επιβολή τελών κυκλοφορίας από 30 έως 50 ευρώ στα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία σήμερα απαλλάσσονται από τα τέλη

2) Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας από 50 έως 200 ευρώ για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες 1.800 κυβικών εκατοστών και άνω, είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένα «ηλικίας» μέχρι 5 ετών, τα οποία εξακολουθούν να πωλούνται σε σχετικά υψηλές τιμές. Παράλληλα, επιβολή του μισού τέλους (σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα) για τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους.

3) Μειώσεις τελών κυκλοφορίας για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και χαμηλής αξίας, καινούργια ή μεταχειρισμένα, καθώς επίσης και για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού που είναι πολύ παλαιά και πωλούνται πλέον σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα ώστε τα νέα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 να αναρτηθούν μέσα στον Νοέμβριο στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑΧΙSΝΕΤ.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis