Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Image
Βουλή
 clock 18:31 | 28/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Το πρωί της Πέμπτης, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να συζητηθεί και να ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής.

Πληροφορίες της real, που δεν επιβεβαιώθηκαν όμως σε απόλυτο βαθμό, επιμένουν πως το νομοσχέδιο διαθέτει την έγκριση των δανειστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα καυτά θέματα που δεν έχουν επιλυθεί έως σήμερα, όπως κυρίως τα κόκκινα δάνεια και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, δεν θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. 

Αντιθέτως, όταν υπάρξει κατάληξη με τους δανειστές, οι αποφάσεις για τα θέματα αυτά θα «ενσωματωθούν» στο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση, είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε με υπουργική απόφαση.

Το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή και το πολυνομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες από το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων, το οποίο όμως θα ψηφιστεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει να θέτει στους δανειστές τη σύνδεση του προσφυγικού με τη χαλάρωση του προγράμματος, αν και σε πρώτη τουλάχιστον φάση οι ελπίδες δεν είναι μεγάλες, αφού το «παράθυρο Γιούνκερ» αναφέρεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας και όχι στις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο. Το Μαξίμου, ωστόσο, εκτιμά ότι με επιμονή και καλή συνεργασία με τους δανειστές μπορεί στο τέλος να έχει αποτέλεσμα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis