Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Ακροδεξιοί ετοιμάζονταν να τινάξουν στον αέρα την Καλαμάτα

Image
daecb1c79478a6391b9c2df360a66feb.jpg
 clock 08:14 | 26/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Εισαγγελία, Αστυνομία, Εφορία και άλλες κρατικές υπηρεσίες και τράπεζες, είχε σκοπό να κάνει η Ομάδα των 5, που συνελήφθη χθες, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και παραδέχθηκε τις εκρήξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά. 

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια. Πρόκειται για έναν 52χρονο ηλεκτρονικό που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Καλαμάτα και 4 νεαρούς από τη Δράμα, ηλικίας από 28 έως 34 ετών. Ηγετικό ρόλο φαίνεται να έχει ο 52χρονος Καλαματιανός, ενώ παρουσιάζονται ως μέλη της Ομάδας Ε.

Εξήγησαν την επίθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία και στο άγαλμα του Παλαιολόγου ως εναντίωση κατά του Βυζαντίου. Επέλεξαν, όπως υποστηρίζουν την Καλαμάτα για την ιστορικότητά της και επειδή από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση. Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε πλούσιος εξοπλισμός για να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους, όπως παραδέχθηκαν πως είχαν σκοπό.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis