Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να συμφωνήσουμε ότι οι πρόσφυγες μπαίνουν από τη Τουρκία (Βίντεο)

Image
Τσιπρας - Μέρκελ
 clock 21:14 | 25/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια επισήμανση και μια προειδοποίηση απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνοντας στην μίνι σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που συγκάλεσε ο Ζαν Κλον Γιούνκερ για το προσφυγικό. Η επισήμανση με νόημα ήταν ότι στην μίνι-σύνοδο δεν προσεκλήθη η Τουρκία. Αφού περιέγραψε ως μια «θετική πρωτοβουλία» την σύγκληση της μίνι Συνόδου Κορυφής, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε με νόημα: «Ωστόσο, ένας κρίσιμος εταίρος, η Τουρκία, δεν έχει προσκληθεί».

Η προειδοποίηση, ήταν ότι αν δεν υπάρξει κοινή κατάληξη στο ποια είναι η πύλη εισόδου των προσφυγικών ροών στην Ε.Ε τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Μιλώντας για τον «διάδρομο» προσφυγικών ροών, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «όπως όλοι γνωρίζουν, στο τέλος του διαδρόμου υπάρχει μια είσοδος. Ετσι λοιπόν, αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στο ποια είναι αυτή η είσοδος, δεν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία». Ο Ελληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είμαστε ενώπιον μια τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης». Εξαπέλυσε πυρά κατά της στάσης ορισμένων εταίρων, οι οποίοι «αρκετές φορές υιοθέτησαν μια στάση, η οποία μεταφραζόταν στο να μη μεταφερθεί το πρόβλημα σε μένα».

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν κοινές πράξεις και πρόσθεσε ότι από την πλευρά της η χώρα μας θα αναλάβει τις απαραίτητες δεσμεύσεις. Αναρωτήθηκε ωστόσο τι θα συμβεί με τις ευθύνες των άλλων χωρών. «Εμείς ήδη ολοκληρώνουμε τις προσπάθειες μας σε Μυτιλήνη και Λέσβο. θα υπάρχουν άλλα 4 hotspots. Το ζητούμενο όμως δεν είναι τα hotspots» σημείωσε.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis