Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακισμένος παρίστανε τον τραπεζικό υπάλληλο!

Image
filakismenos-keli-570.jpg
 clock 21:49 | 24/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένας 37χρονος, έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, επιχείρησε να εξαπατήσει50χρονο, ο οποίος μένει στην Φλώρινα προκειμένου να του αποσπάσει το ποσό των 1.600 ευρώ, επικαλούμενος επικείμενο κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων. Συνεργούς στην απάτη είχε έναν 30χρονο, επίσης έγκλειστο, και δυο γυναίκες 19 και 29 ετών.

Ο 37χρονος προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο ζήτησε τηλεφωνικά από το υποψήφιο «θύμα» να καταθέσει μέσω ταχυδρομικής επιταγής το ποσό των 1.600 ευρώ σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Λάρισα, για να διασφαλίσει δήθεν τις τραπεζικές του καταθέσεις.

Ωστόσο ο 50χρονος που αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο περί απάτης κατέθεσε ένα ευτελές χρηματικό ποσό αντί του συμφωνηθέντος και ταυτόχρονα ενημέρωσε την Αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, εξιχνίασε την υπόθεση και συνελήφθησαν οι δυο γυναίκες για απόπειρα απάτης ενώ επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα, σε βάρος των δυο έγκλειστων στις φυλακές.

Οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι όταν προσήλθαν στο προαναφερόμενο ταχυδρομικό υποκατάστημα, προκειμένου να παραλάβουν το χρηματικό ποσό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, οι συλληφθείσες θα έστελναν τα χρήματα στον 30χρονο, συγκρατούμενο του 37χρονου, κρατώντας ως αμοιβή το ποσό των 100 ευρώ. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα στοιχεία του παθόντα και του 30χρονου συνεργού τους, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis