Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Image
κεγκέρογλου
 clock 18:32 | 21/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε  αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, επιστολή φορέων προς τον ΕΦΕΠΑΕ, με την οποία ζητούν την παράταση υλοποίησης του προγράμματος «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής: 

Σας απευθύνουμε την επιστολή αυτή ως  έκκληση για να κάνετε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να δοθεί παράταση στην προθεσμία υλοποίησης του προγράμματος «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών».

Το Γραφείο μας, όπως μπορείτε να δείτε από τα στοιχεία σας, έχει μεγάλο αριθμό πελατών που έχουν ενταχθεί και προσπαθούν να υλοποιήσουν την επένδυσή τους.

Μια σειρά αντικειμενικά εμπόδια δυσκολεύουν το έργο τους και με βάση τη δική μας «στατιστική» που αφορά τους πελάτες μας, εκτιμούμε ότι πάνω από το 70% των πελατών μας δεν θα προλάβουν να υλοποιήσουν την επένδυσή τους τουλάχιστον ολοκληρωμένα και σωστά. Και αυτό παρά τις αφόρητες πιέσεις που τους ασκούμε για επιτάχυνση της διαδικασίας.

Αν αυτό ισχύει και για όλα τα ενταγμένα έργα (που αυτό οι μόνοι που μπορείτε να το γνωρίζετε είστε εσείς) τότε κατά την άποψή μας το πρόγραμμα συνολικά διατρέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στους λόγους που έχουν αποτελέσει τροχοπέδη στις επιχειρήσεις για την υλοποίηση των επενδύσεων τους (Οικονομική κρίση, capital control κλπ ). Τα γνωρίζετε καλλίτερα κι’ από μας.

Εμείς απλώς θέλουμε να τονίσουμε με ιδιαίτερη  έμφαση την απόλυτη ανάγκη για μια παράταση έστω 6 μηνών. Οι περισσότεροι πελάτες μας είτε έχουν εισπράξει  την πρώτη δόση είτε έχουν πάρει προκαταβολή με εγγυητική επιστολή. Η μη ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις. (Επιστροφή πρώτης δόσης, Κατάπτωση εγγυητικής, μη δυνατότητα συμμετοχής σε μελλοντικά  προγράμματα κλπ). Στην περίπτωση δε αυτή εσείς ως φορείς διαχείρισης θα ανοίξετε με πάρα πολλές επιχειρήσεις  μέτωπα αντιδικιών.

Με την ελπίδα ότι θα πράξετε από την πλευρά σας, (απευθυνόμενοι προς τις αρχές που αποφασίζουν), ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis